Εξαιρετική η θεατρική παράσταση «Γέρμα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα από τη θεατρική ομάδα Αστακού





Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, στα πλαίσια του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου,  η θεατρική παράσταση «Γέρμα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα  από τη θεατρική  ομάδα μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Αστακού υπό την καθοδήγηση του κ. Λάμπρου Πιτσούλια.
Ο κόσμος του Λόρκα ξετυλίχτηκε σιγά σιγά μπροστά στα μάτια μας, με την αστείρευτη δίψα της Γέρμα για τεκνοποίηση. Ο σπουδαίος Ισπανός ποιητής και δραματουργός αντλώντας στοιχεία από την ανέμελη ζωή της ισπανικής υπαίθρου στις αρχές του 20ου αιώνα αλλά και από τις ασφυκτικές κοινωνικές συνθήκες της εποχής, συνθέτει ένα ψυχολογικό δράμα με πρωταγωνίστρια τη Γέρμα, η όποια μη μπορώντας να συμβιβαστεί τόσο με  με τον ορθολογιστή άνδρα της, όσο και με τις προκαταλήψεις της κοινωνίας  αντιτίθεται στα «πρέπει»  και επιζητά τη λύτρωση.......
Β.Πολύζος.
 Τα παιδιά ερμήνευσαν έξοχα τους ρόλους τους ενθουσίασαν το κοινό και στο τέλος καταχεικροτηθηκαν από τον κόσμο που είχε γεμίσει ασφυκτικά το Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου. 
Μας άρεσε ιδιαίτερα  η σκηνή στο ποτάμι, όπου οι γυναίκες πλένουν,  κουβεντιάζουν και κουτσομπολεύουν.

Συγχαρητήρια σε όλους . Πρώτα απ' όλα στα παιδιά και στον κ. Λάμπρο Πιτσούλια. Επίσης, στους καθηγητες, και στους άλλους συντελεστές της παράστασης (Μουσική, σκηνικά, κοστούμια), στον Σύλλογο Γυναικών Αστακού και στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ξηρομέρου.












































ksiromeritikimatia.
 
 Αναρτήθηκε από 


Σχόλια