Επιστολή στήριξης του κ. Απόστολου Πανταζή στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Ξηρομέρου και στον Δήμαρχο κ. Γαλούνη Ερωτόκριτο
Αγαπητοί Συνδημότες/σες ,

Πέρασαν  δύο χρόνια από τις περιβόητες και θορυβώδεις Δημοτικές Εκλογές που έγιναν τον Μάιο  του 2014, όπου οι πολίτες του Ξηρόμερου επέλεξαν Δημοκρατικά τον Συνδυασμό  ''Δυνατό Ξηρόμερο'' με επικεφαλής τον κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη.
Η Σημερινή Δημοτική Αρχή ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντα της την 1 Σεπτεμβρίου 2014, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, και αφού αφουγκράστηκε τις ανησυχίες των πολιτών που την επέλεξαν ,υποσχέθηκε με αίσθημα ευθύνης ότι θα ενεργεί πάντα με γνώμονα το καλό του τόπου μας .

Στο Νέο της Ξεκίνημα που μετρά λιγότερο από δύο έτη ,όφειλε να αντιμετωπίσει το βάρος της αναποτελεσματικότητας των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών , να ταξινομήσει επί του παρόντος  μείζονος σημασίας θέματα ,επενδύοντας όχι μόνο στο παρόν αλλά και στο μέλλον, και μάλιστα σε μία εποχή όπου η Χώρα διανύει μια δύσκολη οικονομική συγκυρία , με  δύο διαδοχικές  Βουλευτικές Εκλογές  , Δημοψήφισμα ,Άδεια Ταμεία , Capital Control , σεναριολογία περί πιθανού  Grexit , Μεταναστευτικό, κ.λπ.

Δυστυχώς όμως το κύριο και μοναδικό  μέλημα ορισμένων  ανθρώπων είναι η άσκηση έντονης κριτικής διάθεσης  προς το πρόσωπο του κου Ε.Γαλούνη, από τους πρώτους μήνες της συνεργασίας μας ,τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, με επικριτική παραφιλολογία και έντονη λασπολογία.

Παρακολουθώντας όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα Δημοτικά Συμβούλια ,Ανακοινώσεις , Καταγγελίες, συζητήσεις με συνεργάτες μου διαπίστωσα ότι οι άλλοτε Πατριώτες, Συγκαταβατικοί, Συνεργάσιμοι  συμπολίτες που ορκίστηκαν να Υπηρετούν τον Δήμο , δεν έχουν Στόχο την επίτευξη ανάκαμψης του Ξηρόμερου την οποία θα έπρεπε να οραματίζονται  αλλά την συκοφαντία του λόγου  που τρέφουν προς το πρόσωπο του  Δημάρχου.

Η Αντιπολίτευση είναι αποδεκτή και γόνιμη μόνο όταν είναι εποικοδομητική, και όχι όταν είναι κακοπροαίρετη και προκατειλημμένη.

Επίσης για αυτούς που κάνουν λόγο για ''Ιεράρχηση'', πρέπει να γνωρίζουν ότι η έννοια της Ιεραρχίας έχει πληθώρα πρακτικών εφαρμογών.

Η Πολιτισμική Ανάπτυξη, πόσο μάλλον δε μιας τοπικής κοινωνίας, είναι συνάρτηση Πολιτιστικών Δράσεων και Πνευματικής Καλλιέργειας η οποία δεν μπορεί να σταματήσει γιατί κάποιοι επιθυμούν να είναι κατακριτέο.  

Όπως όλοι γνωρίζεται παραιτήθηκα από την θέση του Αντιδημάρχου λόγω βεβαρημένων Επαγγελματικών Υποχρεώσεων.

Δεν παραιτήθηκα όμως από το όραμά μας. Υποσχέθηκα ότι θα τιμήσω την ψήφο των πολιτών και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, για την λύση των προβλημάτων του Δήμου, στο πλευρό της παράταξης μου και του Δημάρχου,  το οποίο και πράττω. Είμαι σίγουρος ότι η Δημοτική Αρχή θα φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο που της ανέθεσε ο λαός, και ο κ.Ερωτόκριτος Γαλούνης θα παραμείνει Δήμαρχος μέχρι το τέλος της θητείας του, μιλώντας πάντα μέσα από τα έργα του, τα οποία θα του δώσουν την δυνατότητα και εάν ο ίδιος το επιθυμεί, να είναι Δήμαρχος και την επόμενη πενταετία.

Με εκτίμηση,
Απόστολος Ν. Πανταζής
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξηρόμερου 
Σχόλια