Στο Δημαρχείο στη Βόνιτσα η συνάντηση της εταιρείας FRAPORT με το Δήμαρχο Γιώργο Αποστολάκη, την αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά και τους φορείς για την λειτουργία του Αεροδρομίου Ακτίου - Βόνιτσας.. Σήμερα, Παρασκευή 8/4/2016 και ώρα 12:00, στο Δημαρχείο της Βόνιτσας  πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της κοινοπραξίας FRAPORT-SLENTEL- στην οποία παραχωρήθηκε το αεροδρόμιο του Ακτίου –με φορείς της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να γίνει μια πρώτη γνωριμία και να τεθούν οι βάσεις για την  συνεργασία όλων των πλευρών για την εύρυθμη λειτουργία του Αεροδρομίου. Στην συνάντηση ο Δήμος  Ακτίου-Βόνιτσας  εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Αποστολάκη Γεώργιο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας  κ. Σταρακά Χριστίνα, η FRAPORT AG. από τον διευθύνων σύμβουλο κ. Stefan Schulte, ενώ συμμετείχε και εκπρόσωπος του Ομίλου  Κοπελούζου Κώστας Παπακωνσταντίνου (business development manager). Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι κ.κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λευκάδας,  Γιάννης Μιχαηλίδης Επιστημονικός Συνεργάτης Τουρισμού, οι Αντιδήμαρχοι Πάντας Νικόλαος, Παναγιώτα Πανταζή και Τσακάλης Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Βόνιτσας Χρήστος Χασακής, Παλαίρου Δημήτριος Στάχτιαρης,  καθώς και οι δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, Σώζος Βασίλης, Κουνέλης Ιωάννης και Μπαλατσούρας Κώνσταντίνος.

Είναι  η πρώτη φορά που γίνεται στην περιοχή μια τέτοια συνάντηση όπως είπε και ο κ. Stefan Schulte, στην οποία οι εκπρόσωποι της Εταιρείας είπαν πως προσβλέπουν σε μια εξαιρετική συνεργασία με όλους τους φορείς  για την καλή λειτουργία του αεροδρομίου που έχει την ονομασία και ο Δήμος μας. Τόνισαν την μεγάλη εμπειρία τους στην λειτουργία των αεροδρομίων, αφού διαχειρίζονται πολλά αεροδρόμια παγκοσμίως, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν να συμβάλουν με την τεχνογνωσία που διαθέτουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου.
Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας, κ. Αποστολάκης,  καλωσόρισε  τους εκπροσώπους της εταιρίας και τους υπόλοιπους φορείς και αφού έκανε σαφές ότι το αεροδρόμιο ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας που φέρει και την ονομασία του Δήμου, είπε ότι ευελπιστεί και αυτός με την σειρά του για μία  καλή συνεργασία, θέτοντας ως στόχο την 12μηνη λειτουργία του Αεροδρομίου. Στην κατεύθυνση αυτή ανέφερε πως θεωρεί ότι θα βοηθήσει η ολοκλήρωση του Οδικού Άξονα  Άκτιο-Αμβρακία  και δεσμεύθηκε  να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις για την ολοκλήρωση του έργου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Σταρακά Χριστίνα, η όποια επίσης καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Εταιρείας και στη συνέχεια  ζήτησε ενημέρωση σχετικά με την διαχείριση του Αεροδρομίο, καταθέτοντας παράλληλα συγκεκριμένες προτάσεις όπως:
α)ποσόστωση στις προσλήψεις που θα γίνουν από ανέργους από την Αιτωλοακαρνανία και ειδικά την ευρύτερη περιοχή
β)το εισιτήριο, τα voucher, η διαφήμιση των πρακτόρων και ο Τύπος  να έχουν αναφορά και στην Αιτωλοακαρνανία, γιατί σήμερα αναφέρουν μόνο την Πρέβεζα
γ) ρόλο στα Επιμελητήρια που έχουν άμεσο ενδιαφέρον (Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας, Ηπείρου)
δ)συμφωνίες για διάθεση τοπικών προϊόντων από τους κοντινούς δήμους
ε) συμφωνίες για μεταφορές, συγκοινωνίες, ξεναγούς και επαγγελματίες και από την Αιτ/νία στ) απόλυτη συγκράτηση στην τιμή
ε) τουριστικές καμπάνιες και για Αιτωλοακαρνανία, πλην Λευκάδας-Ηπείρου
ζ) συνεργασία με εμπορικούς συλλόγους, εργατικά κέντρα κλπ και η) συνεργασία για την δημιουργία ενός χώρου/μουσείου κοντά στο Αεροδρόμιο ώστε   να αναδειχθεί  το ιστορικό γεγονός της ναυμαχίας του Ακτίου (2 Σεπτεμβρίου 31 π.Χ.) με την τεράστια παγκόσμια σημασία για τον αρχαίο κόσμο.

Κλείνοντας, το λόγο πήραν οι κ. κ. Σ. Σκιαδαρέσης και Γιάννης Μιχαηλίδης (επιστημονικός Συνεργάτης Τουρισμού επιμελητηρίου Λευκάδας και Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας), που τόνισαν τις κοινές προσπάθειες  που έγιναν τα τελευταία δυο χρόνια  για την ανάπτυξη αεροπορικών συνδέσεων  και τόνισαν  ότι αυτή την στιγμή το αεροδρόμιο Ακτίου είναι 3ο σε όλη την Ελλάδα στη διαθεσιμότητα αεροπορικών θέσεων.
Από την συνάντηση, που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, προέκυψε το συμπέρασμα ότι υπάρχει η διάθεση για συνεργασία όλων των πλευρών με τελικό στόχο την βέλτιστη λειτουργία του αεροδρομίου και την περαιτέρω ανάπτυξή του, πράγμα που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή, ενώ προτάθηκε από το Δήμο μας και η διοργάνωση ειδικής ημερίδας το Μάιο στη Βόνιτσα με θέμα τις προοπτικές που δημιουργούνται από την νέα πραγματικότητα στο Αεροδρόμιο Ακτίου-Βόνιτσας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Πηγή: katounanews

Σχόλια