ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Με ποσόστωση στις Πανελλαδικές και οι μαθητές των λυκείων ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣΗ Αντιδήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κ. Παναγιώτα Πανταζή με ανακοίνωση της, τονίζει ότι με διορθωτική παρέμβαση στο ΦΕΚ 33/27-2-2016και για τους μαθητές και απόφοιτους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας (Βόνιτσας, Κατούνας, Παλαίρου) θαεφαρμοστεί η μέθοδος της ποσόστωσης για την εισαγωγή των υποψηφίων μαθητών στα Α.Ε.Ι και Α.Τ.Ε.Ι της χώρας. 
    Ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, για τους μαθητές και απόφοιτους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας,  προβλέπονται θέσεις επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ, και της ΑΣΠΑΙΤ.
   Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Παναγιώτας Πανταζή: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
    Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παυσανία Παπαγεωργίου και τον συνεργάτη του κ.Δεληγιάννη Κωστή καθώς επίσης τους Βουλευτές του νομούς μας κ.κ.Καραγκούνη Κωνσταντίνο και Μωραΐτη Νικόλαο, για το ενδιαφέρον που επιδείξανε και για την άμεση ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα μας..........


    Με τη διορθωτική παρέμβαση τους στο υπ. αριθ. ΦΕΚ 33/27-2-2016 και για  τους μαθητές και απόφοιτους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας,  που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, προβλέπονται θέσεις επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ, και της ΑΣΠΑΙΤ.

     Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθητών της Γ’ Λυκείου θα ήθελα να εκφράσω τις πιο θερμές ευχές μου για καλή επιτυχία στα παιδιά που κάνουν αυτό το δύσκολο και συνάμα όμορφο βήμα για το “πέρασμα” τους από τα μαθητικά θρανία, στα έδρανα των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
     Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι το πρώτο σκαλοπάτι για την εκπλήρωση των ονείρων τους και των μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
     Πρέπει να ξέρουν πως αυτό δεν αποτελεί τη  μοναδική ευκαιρία για να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους, αλλά το εισιτήριο για ένα άλλο ταξίδι στον κόσμο της γνώσης και της εμπειρίας. Σημασία έχει η προσπάθεια και η πίστη στις δυνάμεις της ψυχής.
    Αλλά και η σιγουριά ότι η "Ιθάκη", αργά  η  γρήγορα, θα φανεί. Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχουν αποτυχημένοι. Απλώς δοκιμάζονται οι κόποι όλων μέσα από τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

     Ευχόμαστε λοιπόν καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων του καθενός και καλή δύναμη στους γονείς, που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους.

Αντιδήμαρχος Παιδείας
Πανταζή Παναγιώτα

http://xiromeronews.blogspot.gr/2016/05/blog-post_54.html

Σχόλια