ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΜΥΤΙΚΑ

ΑΠΟ MYTIKAS PRESS 

       Λυπούμαστε πάρα πολύ που αναγκαζόμαστε να κάνουμε την συγκεκριμένη ανάρτηση, αλλά πως να κάνουμε τα στραβά μάτια σε μία κατάσταση που μας προσβάλλει όλους.
     Επισκεπτόμενοι την Κυριακή 5.6 το Νεκροταφείο Μύτικα, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας την κατάσταση που είδαμε.
     Μία ηλικιωμένη κυρία, που ήταν η μόνη που βρισκόταν εκείνη την στιγμή στο Νεκροταφείο, βλέποντας μας να απορούμε με την κατάσταση και να μην μπορούμε να πάμε στο σημείο που θέλαμε, γιατί πολύ απλά δεν γινόταν ναπεράσουμε από τα χόρτα, τα βάτα και τις καλαμιές, που είχαν ξεπεράσει σε ύψος το ένα μέτρο, μας είπε: «Τα βλέπεις παιδάκι μου, μας έπνιξαν τα χόρτα, θα μας φάνε τα φίδια. Δεν μπορούμε να πάμε να ανάψουμε το καντήλι των ανθρώπων μας».
Πραγματικά ντροπή... Ας φροντίσουν οι αρμόδιοι, γιατί η συγκεκριμένη εικόνα μας προσβάλλει όλους........     Στην Οικονομική Επιτροπή που έγινε 7 Απριλίου διατέθηκαν 8.200 € για καθαρισμό των Νεκροταφείων της Αλυζίας και εκκρεμεί η απ' ευθείας ανάθεση (δείτε εδώ).
      Το ποσό είναι υπερβολικά μεγάλο και εμείς έχουμε ασκήσει σκληρή κριτική στο παρελθόν, όπως κριτική στο παρελθόν (πέρυσι) έχουμε ασκήσει για κάτι «καθαρισμούς» Νεκροταφείων, που εμείς οι ζωντανοί δεν τις αντιληφθήκαμε.
      Τέλος πάντων ας γίνει επιτέλους σύντομα ο καθαρισμός του Νεκροταφείου Μύτικα και επειδή υποψιαζόμαστε ότι παρόμοιες εικόνες υπάρχουν και σε άλλα Νεκροταφεία του Δήμου μας, ας γίνουν και εκεί οι απαραίτητοι καθαρισμοί, γιατί αυτές οι εικόνες δεν τιμούν κανέναν και μας προσβάλλουν. Άλλωστε γι αυτό το λόγο και οι δημότες επιβαρύνονται και πληρώνουν τέλη Νεκροταφείου.
http://xiromeronews.blogspot.gr/2016/06/blog-post_90.html

    Επίσης θα επαναφέρουμε στην συζήτηση το κατεπείγον θέμα της αγοράς χώρου για νέο Νεκροταφείο στον Μύτικα. Θα έπρεπε ήδη να έχει δρομολογηθεί και να είχε γίνει χτες.
      Θυμίζουμε το πολύ εύστοχο άρθρο, που δημοσιεύτηκε στο φύλλο 47 της εφημερίδας «ΑΛΥΖΙΑ» και αναδημοσιεύτηκε από το Blog μας (δείτε εδώ), τουΜυτικιώτη συντοπίτη μας κ. Νικολάου Κ. Πουρνάρα, ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πλέον ανάμεσα μας.
     Επίσης στην συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης που έγινε 10.12.2015 (δείτεεδώ), της οποίας είμαστε μέλη, στις γραπτές μας προτάσεις, αλλά και προφορικά, περιλαμβανόταν αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα:
«Να μπει στον προγραμματισμό η δημιουργία νέου Νεκροταφείου στον Μύτικα. Ήδη έχουμε αργήσει και η κατάσταση είναι προβληματική. (Δεν είδα κάτι σχετικό στο Τεχνικό Πρόγραμμα)».
        Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι σκοπεύει ο Δήμος να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Εκτός λοιπόν από εύηχες απαντήσεις και κατάλληλες απαντήσεις, για να ακούσει αυτός που ρωτά αυτό που θέλει, προσωπικά δεν βλέπουμε ουδεμία κίνηση και το μόνο που βλέπουμε είναι αδράνεια.
     Ας μεριμνήσουν λοιπόν οι αρμόδιοι... είναι θέμα σεβασμού, ανθρωπιάς και πολιτισμού.

Σχόλια