Όχι στην δημιουργία hot spot στην Πάλαιρο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Ταχ. Δ/νση: Βόνιτσα Αιτ/νιας
Ταχ. Κώδικας: 30002 Βόνιτσα 
Πληροφορίες: Γραφείο Δημάρχου
Γεώργιος –Θεόδωρος Αποστολάκης 
Τηλ.: 26433-60109  -101-102
FAX: 26430-22556 
Ε-mail: dhmos.aktiouvonitsas@1258.syzefxis.gov.gr
ap6976970430@gmail.com 
Βόνιτσα  10-6-2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όχι στην δημιουργία hot spot στην καρδιά της τουριστικής περιοχής του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας” 

      Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση για τοενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων (hotspot) σε Ξενοδοχείο (Garden Village hotel πρώην Πάλαιρος Club) στη θέση Ποταμάκι της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου του Δήμου μας.
       Τα αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς προς τους δοκιμαζόμενους μετανάστες και το δράμα που βιώνουν το ζούμε και βοηθάμε καθημερινά και σαν Ελλάδα και σαν Δήμος αλλά θα έπρεπε να είχε προηγηθεί συζήτηση και διαβούλευση με τον Δήμο, την Περιφέρεια όπως και τους πολίτες του Δήμου μας, και ειδικότερα του πρώην Δήμου Παλαίρου, γιατί τέτοιες αποφάσεις επηρεάζουν απόλυτα την  καθημερινότητα και το μέλλον των ίδιων, των παιδιών μας και μιας περιοχής, ανθρώπων και επιχειρήσεων που στηρίζουν πια την επιβίωσή τους στους καλοκαιρινούς μήνες και στην τουριστική δραστηριότητα.......


  
  Η αντίδραση του Δήμου μας ήταν άμεση προς κάθε κατεύθυνση, συγκεκριμένα με έγγραφη επιστολή του εκφράζει την αντίθεση του στην δημιουργία  hotspot στην Δημοτική Ενότητα Παλαίρου και εξηγεί τους λόγους που σας συνοψίζουμε: 
  • Καταρχήν δεν ξέρουμε αν η τράπεζα έχει παραχωρήσει προς ενοικίαση σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο έκανε προσφορά στο υπουργείο για φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων. Στο εν λόγω ξενοδοχείο που βρίσκεται στην καρδιά του τουρισμού της ενότητας Παλαίρου δεν υπάρχει ύδρευση λόγω οφειλών και διακοπής αυτού, επίσης δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα αφού από πληροφορίες έχει διακοπεί από το 2008,  επίσης δεν υπάρχει αποχέτευση και είναι εκτός λειτουργίας εδώ και πολλά χρόνια. 
  • Η ευρύτερη περιοχή Παλαίρου -Πογωνιάς αποτελεί την ναυαρχίδα του τουρισμού για τους Έλληνες και δυτικοευρωπαίους τουρίστες στην Αιτωλ/νία και όχι μόνο. 

     Στον πρώην Δήμο Παλαίρου, το  καμάρι του Ιονίου που βρίσκεται απέναντι από τον Κάλαμο και το Νυδρί Λευκάδας, ο Δήμος μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια έχει εναποθέσει όλες του τις ελπίδες για την ανάπτυξη της περιοχής μας γι΄ αυτό έχει ρίξει το βάρος του στην τουριστική αυτή περιοχή και έρχεται τώρα αυτή η είδηση.
      Ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας  κάνει ότι είναι δυνατόν να αποφευχθεί αυτό το τραγικό λάθος για την περιοχή μας, μια περιοχή που έρχεται πρώτη στην Αιτωλ/νία σε κλίνες και βρίσκεται το συγκεκριμένο σημείο σε μια ακτίνα 3xμ παραλίας και δίπλα σε τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται οι εταιρείες NIELSON (από τις πρώτες στον κόσμο), THOMAS KOOK (από τις πρώτες στην Ευρώπη) και στην μοναδική ιδιωτική Μαρίνα από τις πρώτες στην Ελλάδα. Ο πρώην Δήμος Παλαίρου απορροφά το σύνολο των αφίξεων του Αεροδρομίου Ακτίου που ανήκει στο Δήμο μας. 
     Το συγκεκριμένο σημείο υπόδειξης φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων βρίσκεται ανάμεσα  σε πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, αρκετά ξενοδοχεία και οικογενειακές επιχειρήσεις εστίασης και διαμονής που ξεκινούν από το Kosta Maria της Παλαίρου και φτάνουν έως το Βάθυαβάλι στην καλύτερη πλαζ νομού μας. 

    Η αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας είναι δικαιολογημένη γι’ αυτό ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Αποστόλη Κατσιφάρα και την Αντιπεριφερειάρχη κα Χριστίνα Σταρακά είναι σε κοινή προσπάθεια προς την ίδια κατεύθυνση  και εκφράζουν  την διαφωνία τους σχετικά με αυτήν την προοπτική, μιας και η περιοχή είναι αμιγώς τουριστική. Πρόκειται για την  περιοχή με την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση στην Αιτωλοακαρνανία το καλοκαίρι και θεωρείται βέβαιο πως θα προσκρούσει στις σφοδρές αντιδράσεις κατοίκων, φορέων και επαγγελματιών αυτό γνωστοποιήθηκε και στους αρμόδιους υπουργούς.
 Επίσης ο Δήμος ως προς την καταλληλότητα του συγκεκριμένου Συγκροτήματος απέστειλε το παρακάτω έγγραφο στους αρμόδιους Υπουργούς και Υπηρεσίες που αναγράφονται. 
   Το έγγραφο αυτό κοινοποιήθηκε σε όλους τους Βουλευτές του Νομού μας, το Επιμελητήριο Αιτ/νίας και έγινε ενημέρωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας διότι όπως όλοι ξέρουμε είναι ελλιπής η φύλαξη της περιοχής. 
    Επίσης έστειλε επιστολή στην Τράπεζα για να γνωστοποιήσει ποιος είναι ο φορέας ενοικίασης του ξενοδοχείου αν είναι φυσικό η νομικό πρόσωπο γιατί τα χρέη του εν λόγω συγκροτήματος είναι υπέρογκα, ανέρχονται πάνω από 250.000,00 ευρώ, καθώς και στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ που ανήκει στα Ιωάννινα. 
    Για τις παραπάνω ενέργειες και του εγγράφου ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας έχει ενημερώσει τους αρχηγούς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. 
    Και τέλος συγκαλείται έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στην Πάλαιρο αύριο 11/6/2016  και ώρα 19:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «Σπύρος Αχείμαστος» για το θέμα αυτό όπου έχουν καλεστεί επιχειρηματίες και  φορείς της Παλαίρου.
      Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε και να συνδράμουμε για την λύση του προβλήματος που προέκυψε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο με τους Δημότες.

Το γραφείο τύπου 

Δείτε το έγγραφο που έστειλε ο Δήμος:


http://xiromeronews.blogspot.gr/2016/06/hot-spot.html

Σχόλια