Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στον ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας απο το Δήμο Ξηρομέρου       Πρόσφατα στις αρχές Οκτώβρη το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε μευπουργική απόφαση Μπαλάφα και ενέκρινε πίστωση στο Δήμο Ξηρομέρου 80.000 ευρώ, για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών που προκλήθηκαν απο θεομηνίες. 
   Αμέσως ο Δήμος Ξηρομέρου, στη συνεδρίαση 14.10.2016 μόλις έγινε η αποδοχή της πίστωσης των 80.000 ευρώ, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε τη χρηματοδότηση του ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας με το ποσό των 24.800 ευρώ για να γίνει η αποκατάσταση των ζημιών στο αντλιοστάσιο. 

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας Γιάννης Χρόνης αμέσως μετά την απόφαση δήλωσε:

     "Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Ερωτόκριτο Γαλούνη, ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα μας για ενίσχυση του ΤΟΕΒ, κάνοντας «πράξη τις δεσμεύσεις του», τηρώντας έτσι την υπόσχεση που μας είχε δώσει στη συνέλευση κατοίκων του χωριού μας......


     Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος εισηγήθηκε προς συζήτηση το θέμα της ενίσχυσης του ΤΟΕΒ και το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα απο όλους τους δημοτικούς συμβούλους, ώστε να επισπευτούν οι διαδικασίες γιασυνέχεια της λειτουργίας του ΤΟΕΒ προς όφελος των αγροτών και της αγροτικής οικονομίας της περιοχής μας.
    Να θυμίσω ότι το ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου, λειτουργεί από το έτος 1993, με έδρα την Τοπική Κοινότητα Χρυσοβίτσας, αρδεύει έκταση 5.300 στρεμμάτων καιεδώ και 5 χρόνια δεν λειτουργεί με τραγικές συνέπειες για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας, των οποίων τα κτήματα παραμένουν ακαλλιέργητα.

        Τέλος να τονίσω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η ενίσχυση του ΤΟΕΒ, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εργασίες στο αντλιοστάσιο για την επναλειτουργία του αρδευτικού το οποίο είναι καθοριστικής σημασίας έργο για τους αγρότες της περιοχής μας αλλά και για την ανάπτυξη του τόπου μας".

http://xiromeronews.blogspot.gr/2016/10/blog-post_360.html 

Σχόλια