Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ακτίου - Βόνιτσας: 14 Δεκέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Τώρα είναι ώρα να δώσουμε τη δική μας απάντηση!

14 Δεκέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
Τώρα είναι ώρα να δώσουμε τη δική μας απάντηση!

Όλες και όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 Δεκέμβρη και
·               στη συγκέντρωση του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Βόνιτσας έξω από τα 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Βόνιτσας στις 08:00 π.μ. και
·               στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας - Βόνιτσας στις 10:00 π.μ. στη Λευκάδα (Άγ. Μηνάς).
     Κανένας στη δουλειά, κανένα σχολείο να μην ανοίξει. Όλοι στη μάχη για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας. Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση να επιβάλουμε το δίκιο μας. Να παλέψουμε για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας.
Ü Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού, ξεπάγωμα των Μισθολογικών Κλιμακίων.
Ü Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, από το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ.
Ü Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.
Ü Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Ü Κάτω τα χέρια από το ωράριο των εκπαιδευτικών, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.
Ü Εδώ και τώρα Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά. Καμιά σκέψη για πέρασμα των νηπιαγωγείων στους Δήμους.
Ü Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε 1€ από τη τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των παιδιών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.
Ü Λεφτά για τη μόρφωση των παιδιών όχι για το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς.
Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!.......


      Τα μέτρα της 3η αξιολόγησης που φέρνει η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ένας ακόμα κρίκος στη βαριά αλυσίδα που μας έχουν δέσει. Είναι αποτέλεσμα των μνημονίων που ψήφισαν μαζί με την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Απαιτούνται και υπαγορεύονται από Ε.Ε., ΣΕΒ, τους επιχειρηματικούς ομίλους.
    Τα μέτρα αυτά δεν αποτελούν το «τέλος του μνημονίου» και την «αρχή μιας νέας σελίδας για τη χώρα» όπως υποστηρίζουν. Ήρθαν για να μείνουν! Ξηλώνουν εργατικά, λαϊκά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες για να προετοιμάσουν νέα, μεγαλύτερη, επίθεση. 
   Αν το μέλλον που μας προετοιμάζουν είναι ρόδινο τότε γιατί ψηφίζουν τροπολογία (!) που απαγορεύει την απεργία; Βάζουν νέα εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων, στο απεργιακό δικαίωμα (με τη νέα τροπολογία απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του πρωτοβάθμιου σωματείου για κήρυξη απεργίας, από το 1/3 και με απόφαση του 1/5 της 3ης συνεδρίασης της Γ.Σ. που ισχύει σήμερα), γιατί ξέρουν καλά ότι γρήγορα θα γεννηθούν νέοι, πιο μαζικοί αγώνες απέναντι στη βάρβαρη και ταξική πολιτική που μας γονατίζει.
Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και οι ελευθερίες, το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα. Δεν θα τους αφήσουμε να τα πάρουν πίσω!

Ας σκεφτεί ο καθένας: Τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης που φέρνουν αλλά και οι σχεδιασμοί στην εκπαίδευση σηματοδοτούν το τέλος της επίθεσης;
    Ο φετινός προϋπολογισμός φορτώνει επιπλέον 2,74 δις ευρώ στις πλάτες των εργαζομένων. Μέχρι το 2060 έχουν συμφωνηθεί προϋπολογισμοί λιτότητας και φοροληστείας. Αυτό είναι τέλος της επίθεσης;
    Ανοίγουν άμεσα τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας γιατί τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» είναι αγκάθι για τις τράπεζες και τους «επενδυτές».  Αυτό είναι τέλος της επίθεσης;
    Προαπαιτούμενο της 3ης αξιολόγησης είναι η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και η αύξηση των μαθητών ανά τμήμα.  Με το νόμο για τη ρύθμιση του εργάσιμου χρόνου των ιατρών, νομοθετούν την εργάσιμη εβδομάδα των 60 ωρών. Στόχος τους είναι η πλήρη διάλυση του ωραρίου των εργαζομένων. Σχεδιάζουν τη γενίκευση της διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου σε όλους του κλάδους και στην εκπαίδευση. Η αύξηση του ωραρίου, η κινητικότητα, ο εκπαιδευτικός λάστιχο, η εντατικοποίηση είναι απαιτήσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ. Η αύξηση του ωραρίου, εκτός των άλλων θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών και θα κλείσει ακόμα περισσότερο το δρόμο στους μόνιμους διορισμούς.
    Οι αλλαγές στην Προσχολική Αγωγή, η προσπάθεια από την κυβέρνηση να περάσει το Νηπιαγωγείο στους Δήμους δεν είναι οδηγός για όλο το Δημόσιο, για όλη την εκπαίδευση;
    Η αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, τα τεράστια κενά στην ειδική αγωγή, το μοίρασμα των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης σε 4 και 5 μαθητές, η μετακίνηση συναδέλφων μέχρι και σε 5 σχολεία για τη συμπλήρωση ωραρίου δεν είναι αποτελέσματα της πολιτικής των σκληρών περικοπών που συνεχίζονται από το σχέδιο του φετινού προϋπολογισμού;

Δίκαιη ανάπτυξη σ’ ένα άδικο σύστημα δεν υπήρξε ποτέ ούτε θα υπάρξει!

Η περιβόητη «καπιταλιστική ανάπτυξη» καθρεφτίζεται καθαρά στις λαϊκές περιοχές της Αττικής (Μάνδρα, Νέα Πέραμο), σε περιοχές της Αιτ/νίας (Αγρίνιο, Μεσολόγγι)  και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Πνιγμένοι εργαζόμενοι και κατεστραμμένα σπίτια, γιατί τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι κερδοφόρα για το κεφάλαιο. Την ίδια στιγμή διόδια παντού, γιατί αυτό επιβάλλει η κερδοφορίας τους.
Η «κοινωνική ευαισθησία» της κυβέρνησης φτάνει στο σημείο να κόβει το επίδομα των 300€ για φτωχές οικογένειας που έχουν παιδιά στο σχολείο και να απολύει αναπληρωτές με ανίατες ασθένειες!
Μόνο ο αγώνας, η οργάνωση, η συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να βάλει φρένο, να ανατρέψει τη σημερινή πραγματικότητα, ν΄ ανοίξει δρόμο υπέρ των εργαζομένων!
Να μη δεχτούμε ως εργαζόμενοι, ως παιδαγωγοί να θυσιαστούμε στο βωμό των κερδών τους. Να μη γίνουμε δούλοι με σκυμμένο το κεφάλι, να εκπαιδεύουμε τους μαθητές μας για να γίνουν οι σύγχρονοι δούλοι του 21ου αιώνα.
Ετοιμαζόμαστε για νέους, πιο μαζικούς αγώνες! Αυτή η ΑΠΕΡΓΙΑ πρέπει και μπορεί να πετύχει!
Να γίνει η αρχή μιας γενικευμένης αντεπίθεσης!
Όλοι οι εκπαιδευτικοί και τα σωματεία να μπουν σε θέσεις μάχης. Να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την οργάνωση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ.
Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Όλες και όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 Δεκέμβρη και
·                στη συγκέντρωση του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Βόνιτσας έξω από τα 1ο και 2οΔημοτικά Σχολεία Βόνιτσας στις 08:00 π.μ. και
·                στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας - Βόνιτσας στις 10:00 π.μ. στη Λευκάδα (Άγ. Μηνάς).
 
 http://xiromeronews.blogspot.gr/

Σχόλια