«Η φύση μας χτυπάει το καμπανάκι. Ας την ακούσουμε»

«Η φύση μας χτυπάει το καμπανάκι. Ας την ακούσουμε»
Η τελευταία θεομηνία που έπληξε την περιοχή μας δημιούργησε τεράστια προβλήματα σε ολόκληρο τον Δήμο Αγρινίου. Ευτυχώς στη περιοχή μας δεν θρηνήσαμε θύματα, όπως στη Μάνδρα, παρά μόνο υλικές καταστροφές.
Η φύση αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο σκληρή μαζί μας αλλά απλά μας προειδοποίησε χτυπώντας το καμπανάκι. Ελπίζω μετά από αυτό όλοι μας και κυρίως οι αρμόδιοι φορείς να πήραμε το μήνυμα και να σταματήσουμε εγκαίρως την ανεξέλεγκτη και χωρίς όρια επέμβαση στη φύση.
Γιατί αν συνεχίσουμε αυτό το διαρκές έγκλημα που συντελείται επί δεκαετίες είναι σίγουρο ότι την επόμενη φορά θα το πληρώσουμε με ανθρώπινες ζωές. Ελπίζω επίσης να κατάλαβαν οι αρμόδιες αρχές ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα που θα θωρακίσουν την πόλη μας από τέτοιας ή και μεγαλύτερης έκτασης φαινόμενα.
Ελπίζω τέλος τα έργα αυτά να είναι πιο επιτυχημένα από το έργο διευθέτησης του ρέματος δίπλα στο κτήριο της ΕΛΕΠΑΠ που και ο πλέον αδαής έβλεπε ότι ήταν ανεπαρκές. (Βέβαια εδώ μπαίνει και το ερώτημα γιατί κατασκευάστηκε το κτήριο σχεδόν μέσα στο ρέμα).
Αυτή τη στιγμή η σκέψη μας είναι στους πληγέντες συμπολίτες μας και είναι συγκινητική η αλληλεγγύη που δείχνουν έμπρακτα οι Αγρινιώτες. Είναι απαραίτητο όμως η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες στην οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.
Υ.Γ.
Αναρωτιέμαι τι θα είχε συμβεί στην πόλη μας από τις πλημμύρες αν δεν υπήρχε το δάσος του Αγίου Χριστοφόρου.
Είναι σίγουρο ότι χωρίς αυτό το δάσος το Αγρίνιο θα ήταν εντελώς απροστάτευτο σε τέτοιας έκτασης φυσικά φαινόμενα.
Οι Αγρινιώτες πρέπει να νιώθουμε πολύ τυχεροί που είχαμε τον Παπαποστόλη ο οποίος το δημιούργησε σχεδόν από το μηδέν!!!
Χρέος όλων μας να το διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού!!!

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος
Καθηγητής Μαθηματικών [M.Sc]

πηγή :  http://www.aixmi-news.gr/

Σχόλια