Δ. Κωνσταντόπουλος: Να αντιμετωπισθούν ισότιμα οι πλημμυροπαθείς Αιτ/νίας & Δυτ. Αττικής

Δ. Κωνσταντόπουλος: Να αντιμετωπισθούν ισότιμα οι πλημμυροπαθείς Αιτ/νίας & Δυτ. Αττικής
Τα Κλεισορεύματα, το Ζευγαράκι, το Χρυσοβέργι και τη Δ.Ε Οινιαδών, που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία επισκέφθηκε ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017, προκειμένου να συνομιλήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής. Βρέθηκα από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων συμπολιτών μας γιατί χρειάζονται τη συμπαράσταση και τη βοήθεια όλων μας. Χρειάζεται άμεση και ουσιαστική βοήθεια εκ μέρους της Πολιτείας για να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς γραφειοκρατία σε κατοικίες, επιχειρήσεις κι υποδομές. Οι άνθρωποι που επλήγησαν στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας θα πρέπει να πάρουν άμεσα τις αποζημιώσεις τους. Δεν είναι ώρα αναζήτησης ευθυνών. Τώρα είναι ώρα να στηριχθούν οι πληγέντες. Να τεθούν στο ίδιο καθεστώς αποζημιώσεων, όπως αυτό ορίστηκε για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής. Να υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις και προσωρινή αναστολή των οικονομικών τους υποχρεώσεων καθώς και μέριμνα ώστε να προχωρήσουν αντιπλημμυρικά έργα για να μην επαναληφθεί ξανά τέτοια καταστροφή.»
Ο κ. Κωνσταντόπουλος επεσήμανε, επίσης, πως μέσα από τα προβλήματα αναδείχθηκε η αναγκαιότητα για την υλοποίηση της κάθετης σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με το Αγρίνιο, υπογραμμίζοντας ότι «Η Εθνική Οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων πέραν τις επικινδυνότητας, επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο με τη μεγάλη κατολίσθηση στην Κλεισούρα και η κυκλοφορία έχει διακοπεί. Το Αγρίνιο, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της περιοχής είναι αποκλεισμένο και τώρα θα πρέπει να εκφραστεί εμπράκτως η δέσμευση της Κυβέρνησης και να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του έργου». 
Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας στο Μεσολόγγι παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη και με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα, του Δημάρχου Αγρινίου, κ. Γιώργου Παπαναστασίου, του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Νικολάου Καραπάνου και του Δημάρχου Αμφιλοχίας κ. Απόστολου Κοιμήση, καθώς και εκπροσώπων αρχών και υπηρεσιακών παραγόντων, ο κ. Κωνσταντόπουλος ζήτησε την ίση αντιμετώπιση των πλημμυροπαθών της Αιτωλοακαρνανίας με τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής, αναφορικά με το ζήτημα των αποζημιώσεών τους.

Φωτογραφίες

  • Click to enlarge image p1c0jm7cmjcdorj45i01csij394.jpg
  • Click to enlarge image p1c0jm7cmk1i0s1ur6m0tvcv1qpa8.jpg
  • Click to enlarge image p1c0jm7cmkftag6f15cp1hqh18su7.jpg
  • Click to enlarge image p1c0jm7cmkud41vlhguds5abe36.jpg
  • Click to enlarge image p1c0jm7cmkv051jug1a631i8v1o6k5.jpg
  •  πηγή :http://www.aixmi-news.gr/

Σχόλια