Επιστολή αποκλεισμένων ανέργων του ΟΑΕΔ από το κοινωνικό μέρισμα και το έκτακτο επίδομα

Με επιστολή τους προς τα Μέσα, εκφράζουν την απογοήτευσή τους, αλλά και την αγανάκτησή τους, ενώ ζητούν την παρέμβαση του κράτους.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Με αφορμή την πληρωμή του Κοινωνικού Μερίσματος, αλλά και του βοηθήματος προς νέους 18-24, εμείς οι μακροχρόνια άνεργοι φιλοξενούμενοι και μη, που αρκετοί από εμάς έχουν ανεργία άνω των 40 μηνών, αντιληφθήκαμε έπειτα από διάλογο που έγινε μεταξύ μας, πως έχουμε υποστεί αρκετές αδικίες.

 Κάποιοι από εμάς είναι στο πρόγραμμα των Voucher 29-64, έχουν αρχίσει από τον Ιούνιο του 2017 και έχουν λάβει μόνο τα 600 ευρώ. Είναι εργαζόμενοι, χωρίς ένσημα και χωρίς κάποια άλλη οικονομική στήριξη, εκτός από τη βοήθεια που λαμβάνουν από συγγενείς και φίλους και περιμένουν -άγνωστο πότε- τη χρηματική τους αποζημίωση από την πρακτική τους.

Δεν θέλουμε να νιώσουμε άλλες απογοητεύσεις και ζητούμε και εμείς κάποιο μηνιαίο βοήθημα, ως μακροχρόνια άνεργοι και την καταβολή ενός κρατικού βοηθήματος, αφού εμείς έχουμε εξαιρεθεί από κάθε είδος κρατικό επίδομα.
Είμαστε άνθρωποι που κάποτε ζούσαν με αξιοπρέπεια και τέτοια εποχή λαμβάναμε τα χρήματά μας από τον μισθό, καθώς και το δώρο των Χριστουγέννων. Τώρα είμαστε σε ένα τεράστιο αδιέξοδο και σε απόγνωση.
Ζητάμε την παρέμβαση και τη βοήθεια του κράτους».

http://xiromeronews.blogspot.gr/2017/12/blog-post_358.html


Σχόλια