Οπισθοχώρησε και το πλήρωσε ο Παναιτωλικός, 1-1 με Πανιώνιο

panetolikos_panionios (56)
Συνέχεια στις νίκες μετά την εντυπωσιακή επικράτηση στο Περιστέρι έψαχνε σήμερα ο Παναιτωλικός, αντιμετωπίζοντας τον Πανιώνιο, μια πολύ δύσκολη και ικανή ομάδα που τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργήσει τη δική της παράδοση στο Αγρίνιο, φεύγοντας από την έδρα του Παναιτωλικού είτε με τη νίκη, είτε με την ισοπαλία.

Η «πρώτη» του Τραϊανού Δέλλα μπροστά στο κοινό του Αγρινίου από την άλλη, αναμενόταν με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον με τον νέο τεχνικό του Παναιτωλικού να έχει δώσει τα πρώτα άριστα διαπιστευτήριά του στο ματς της περασμένης Κυριακής και σήμερα να παρατάσσει μια ενδεκάδα χωρίς κάποια ιδιαίτερη έκπληξη, βασιζόμενος στη νικηφόρα «πεπατημένη» του Περιστερίου.
Πολύ δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Παναιτωλικός και παρά το πολύ βαρύ τερέν (λόγω βροχής), πήρε την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθώντας να κλείσει τον Πανιώνιο στα καρέ του.
Είτε από τον άξονα είτε –κυρίως – από τα πλάγια, οι παίκτες του Δέλλα δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν πατώντας πολύ συχνά στην αντίπαλη περιοχή, σε ένα πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού που η κατοχή μπάλας είχε ήδη φτάσει στα δυσθεώρητα επίπεδα του ογδόντα τοις εκατό (!) υπέρ των γηπεδούχων, απέναντι σε ένα Πανιώνιο που είχε άκρως παθητικό ρόλο, δείχνοντας μάλλον αιφνιδιασμένος από το δυναμικό ξεκίνημα του Παναιτωλικού.
Το πρώτο μεγάλο «αχ» ακούστηκε στο 14’ με τον Ρόσα να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, η πίεση όμως του Παναιτωλικού ήταν τέτοια που έδειχνε ότι το γκολ ήταν θέμα… χρόνου.
Αυτό δεν άργησε να συμβεί (25’) με τον Μοράρ να εκμεταλλεύεται τη σέντρα του Τσοκάνη και το κακό διώξιμο του Γκιοτά σκοράροντας από κοντά, δίνοντας προβάδισμα στον Παναιτωλικό.
Στη συνέχεια ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντιδράσει, κέρδισε κάποια μέτρα στο τερέν, ουδέποτε όμως απείλησε σοβαρά την εστία του Κυριακίδη με τον Παναιτωλικό να ελέγχει πλήρως το ρυθμό του παιχνιδιού ψάχνοντας το δεύτερο γκολ και το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, βρίσκοντας τον Παναιτωλικό να προηγείται, έχοντας παρουσιάσει ένα πολύ καλό πρόσωπο με παίκτες ορεξάτους, σωστές αλληλοκαλύψεις, και ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης απέναντι σε μία ομάδα που δεν έδειχνε σε κανένα σημείο ικανή να απειλήσει.
Πιο δυνατά μπήκε ο Πανιώνιος στο δεύτερο μέρος στην προσπάθεια της ομάδας του Γρηγορίου να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Παναιτωλικός από τη μεριά του έδωσε χώρο στον αντίπαλο προσπαθώντας να χτυπήσει στην κόντρα και στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου αυτό ακριβώς συνέβη με τους αγρινιώτες να χάνουν ευκαιρίες για να κλειδώσουν τη νίκη.
Ο Ρόσα (52’) απώλεσε τη μεγαλύτερη εξ αυτών ενώ λίγο αργότερα ο Κότνικ επενέβη σωστά στο  σουτ του Ντίας.
Όσο κι αν προσπαθούσαν οι φιλοξενούμενοι, αδυνατούσαν να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Κυριακίδη μιας και ο Παναιτωλικός με πολύ καλή κυκλοφορία στον άξονα συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό του παιχνιδιού με το χρόνο να περνάει και τους αγρινιώτες να κρατούν το πολύτιμο 1-0.
Η αλλαγή του Μάζουρεκ (με τον Ρότσα να μπαίνει στη θέση του) σε μια προσπάθεια του Δέλλα να θωρακίσει ακόμη περισσότερο την άμυνά του, έδωσε ακόμη περισσότερα μέτρα στην ομάδα του Πανιωνίου με τον Γρηγορίου από την πλευρά του να τα παίζει όλα για όλα έχοντας περάσει στο παιχνίδι και τον Λάμπρου.
Οι επισκέψεις στην εστία του Κυριακίδη από πλευράς νεοσμυρμιωτών άρχισαν να γίνονται πιο συχνές και το… κακό δεν άργησε να συμβεί με τον Λάμπρου να φεύγει στην πλάτη της άμυνας (στη μοναδική ίσως σοβαρή απειλή της ομάδας του Πανιωνίου) και να σκοράρει απέναντι στον Κυριακίδη (81’) φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.
Στα υπόλοιπα λεπτά και μέχρι το φινάλε δε συνέβη κάτι αξιοσημείωτο και οι δύο ομάδες αρκέστηκαν στην ισοπαλία με τον Παναιτωλικό να πετά τους βαθμούς της νίκης απέναντι σε ένα Πανιώνιο που δεν παρουσίασε κάτι το ιδιαίτερο και απλά εκμεταλλεύτηκε την οπισθοχώρηση της ομάδας του Αγρινίου.
Η συνέχεια για την ομάδα του Αγρινίου αναμένεται εξίσου δύσκολη με τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί, ενώ οι μεταγραφές ακόμη βρίσκονται στο… περίμενε σε ένα κομβικό σημείο του πρωταθλήματος που η ομάδα του Παναιτωλικού χρειάζεται ενίσχυση για να βγάλει αναίμακτα τη χρονιά.
Συνθέσεις:
Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Τσοκάνης, Μιχάι, Ροντρίγκες, Μπεχαράνο, Πάουλο, Μάζουρεκ (73’ Ρότσα κιτρ.), Ρόσα (84’ Κλέσιο 89’ λ.τ. Μπράβο), Μοράρ
Πανιώνιος: Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Γκιοτά (73’ Μακρύλλος), Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς (65’ Λάμπρου), Σαββίδης (κιτρ. 46’ Μπραχίμι), Ντουρμισάι
                                                                                                                        Π.Κ.
panetolikos_panionios (59)panetolikos_panionios (58)panetolikos_panionios (57)panetolikos_panionios (56)panetolikos_panionios (55)panetolikos_panionios (54)panetolikos_panionios (53)panetolikos_panionios (52)panetolikos_panionios (51)panetolikos_panionios (50)panetolikos_panionios (49)panetolikos_panionios (48)panetolikos_panionios (47)panetolikos_panionios (46)panetolikos_panionios (45)panetolikos_panionios (44)panetolikos_panionios (43)panetolikos_panionios (42)panetolikos_panionios (41)panetolikos_panionios (40)panetolikos_panionios (39)panetolikos_panionios (37)panetolikos_panionios (36)panetolikos_panionios (35)panetolikos_panionios (34) http://www.agrinionews.gr/

Σχόλια