Λευτέρης Αυγενάκης από Αγρίνιο: «Το 2018 είναι έτος εκλογών» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Λευτέρης Αυγενάκης από Αγρίνιο: «Το 2018 είναι έτος εκλογών» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)
Με αφορμή την εκδήλωση κοπής πίτας της ΔΗΜ.Τ.Ο. Μεσολογγίου της Νέας Δημοκρατίας, ο Γραμματέας του κόμματος και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στο Αγρίνιο. Το «Σκοπιανό» ήταν το πρώτο ζήτημα που σχολίασε, ενώ αναφέρθηκε στην οικονομία και την εκλογική ετοιμότητα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς όπως δήλωσε: «το 2018 είναι έτος εκλογών».

«Χιλιάδες συμπολίτες μας διαμαρτυρήθηκαν για το Σκοπιανό και η κυβέρνηση βρίσκεται σε μυστική διαπραγμάτευση ερήμην του λαού, των αρχηγών των κομμάτων και των εκπροσώπων του λαού στο κοινοβούλιο. Δεν μπορούμε και δεν εμπιστευόμαστε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δεν λειτουργούν εθνικά. Αλλιώς μιλάς για λογαριασμό της Ελλάδας, αλλιώς για λογαριασμό του κόμματός σου. Άλλες δηλώσεις έκανε ο κ. Καμμένος, άλλες ο κ. Κοτζιάς. Την ίδια στιγμή, άλλα κυβερνητικά πρόσωπα, όπως ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Φίλης και ο κ. Γαβρόγλου έχουν ταχθεί υπέρ της ονομασίας των Σκοπίων σε Μακεδονία. Σαν ΝΔ αναμένουμε τον κ. Τσίπρα να ενημερώσει την βουλή και κυρίως τον ελληνικό λαό. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Όλοι οι βουλευτές του κόμματός μας της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έχουν λάβει ξεκάθαρη θέση. Είμαστε υπέρ του πλαισίου του 2008 του Βουκουρεστίου που είχε θέσει η κυβέρνηση Καραμανλή και είχαν συμφωνήσει όλα τα κόμματα τότε, πλην του ΛΑ.ΟΣ. Αυτή ήταν εθνική θέση. Δεν επιτρέπουμε στον κ. Τσίπρα να παίζει στα ζάρια ζητήματα όπως το Σκοπιανό. Οι πρόσφατες δηλώσεις Νίμιτς είναι προσβλητικές» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης ο οποίος σχετικά με τα οικονομικά θέματα σημείωσε πως «ο κ. Τσακαλώτος κάθε φορά παρουσιάζει ότι έχει, σαν να βγάζει άσο από το μανίκι, αλλά αποδεικνύεται πως αυτό που έχει είναι αρνητικό για τον λαό.
Το 2019 και το 2020 έρχεται επιπλέον μείωση του αφορολόγητου, ακολουθούν 5,1 δις μέτρα, ενώ το 2018 μόλις μπήκε. Τέσσερα εκατομμύρια πολίτες χρωστούν 100 δις. και κάποιοι χαίρονται που βγαίνουμε από το 3ο μνημόνιο χωρίς να λένε ότι μπαίνουμε στο 4ο. Η ΝΔ έχει παρουσιάσει συγκεκριμένο πλαίσιο για την υγεία, την παιδεία και την ασφάλεια, που παρουσιάστηκε μετά από δουλειά και συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλη την χώρα με παραγωγικούς φορείς και πολίτες» τόνισε ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος είπε επανειλημμένα πως το 2018 είναι έτος εκλογών.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου, αποκάλυψε την συνεδρίαση της επιτροπής οργάνωσης και λειτουργίας της ΝΔ, που θα γίνει αύριο , σχετικά με τον νέο κανονισμό των ΝΟ.Δ.Ε. και των ΔΗΜ.Τ.Ο.
Σκοπός του νέου κανονισμού, είναι τα μέλη να λάβουν πιο ουσιαστικό και δυναμικό ρόλο, να ασχολούνται πιο ενεργά με τοπικά ζητήματα και να δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν νέα μέλη, ώστε να δημιουργηθεί η βάση για μια Ελλάδα ενωμένη με μια ενωμένη κοινωνία. «Χτίζουμε κοινωνικές συμμαχίες. Το 2018 θα είναι έτος εκλογών. Οι Έλληνες θα αποφασίσουν να φέρουν ένα Πρωθυπουργό που θα παράξει έργο» επισήμανε ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει και σε ερωτήματα για τοπικά θέματα, όπως το μέλλον του 2/39 Σ.Ε. Μεσολογγίου στο οποίο ετοιμάζεται να μπει λουκέτο και στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Αιτωλοακαρνανία.
Σχετικά με το στρατόπεδο του Μεσολογγίου ο κ. Αυγενάκης ανέφερε: «δεν έχουμε περισσότερη πληροφόρηση. Όταν ενημερωθούμε θα πραγματοποιήσουμε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου για να δούμε πως θα κινηθούμε. Δεν έχει λογική αυτό που ανακοίνωσε ο κ. Καμμένος. Έχουμε πολλές απορίες, τι θα πετύχει, τι θέλει να κάνει κλπ. Σχετικά με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία, χωρίς να μπει σε ονοματολογία, υπογράμμισε: «μετράμε πρόσωπα σε όλη την Ελλάδα και ξέρουμε ότι όσοι έχουν ταυτιστεί με επαγγελματική πορεία ή με παραγωγική πορεία στα κοινά, θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Διαρκώς αξιολογούμε προτάσεις και από τα μητρώα των στελεχών μας και προτάσεις που προέκυψαν μέσα από τις επαφές που έχουμε ανά την Ελλάδα. Ανανέωση θα γίνει και στην ηλικία, αλλά κυρίως σε προσωπικότητες».
augenakis (1)
augenakis (2)
augenakis (3)
augenakis (4)http://sinidisi.gr/

Σχόλια