ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ: Καλύτερα στην υγεία του ο 21χρόνος που πυροβολήθηκε στο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ Ξηρομέρου

      Ο Γιατρός Παναγιώτης Στάϊκος δηλώνει αισιόδοξος για την κατάσταση της υγείας του 21χρονου, ο οποίος πυροβολήθηκε στις 02:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο Βασιλόπουλο Ξηρομέρου και μας ενημερώνει: 

Όλα πήγαν κατ' ευχήν  με την μεγάλη εγχείριση του τραυματία του τυφεκισμού.!!!!

        Πράγματι χθες οι γιατροί της Χειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, στους οποίους η γνώση, η ικανότητα και η εμπειρία  περίσσευαν, έκαναν με απόλυτη επιτυχία την επέμβαση, με την οποία αντιμετώπισαν πλήρως την αιμορραγία, αλλά και τις βλάβες στο έντερο, που ευτυχώς δεν ήταν κοντά στον σφικτήρα, γιατί τότε θα ήταν αναγκασμένος για όλη του την ζωή, να έχει μόνιμη κολοστομία (δηλαδή σακουλάκι στην κοιλιά για να μαζεύονται τα κόπρανα) και σήμερα ανήμερα της γιορτής του βγαίνει από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (πράγματι  ωραίο δώρο)!!!!
          Για τέτοιους γιατρούς της Δημόσιας Υγείας τρέφω απέραντη εκτίμηση, σεβασμό, θαυμασμό και αγάπη!!!........       Για να ακολουθήσει και άλλη επέμβαση μετά από λίγες ημέρες, αφού ο τραυματισμός ήταν βαρύτατος και μετά από 6 μήνες η άλλη επέμβαση για την πλήρη ανατομική και λειτουργική  αποκατάσταση του εντέρου!!!
-Αλλά αυτά είναι τα εύκολα!!
   Τα δύσκολα και αφού δεν συμβεί καμιά επιπλοκή, πράγμα το οποίο ευχόμαστε ολόψυχα, πέρασαν!!!!

     Εμείς οι γιατροί δεν σώζουμε την ζωή κανενός, με ότι κάνουμε!!!
          Απλά κάνουμε το καθήκον μας, αν το κάνουμε, το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε όχι μόνο από τον νόμο, αλλά και από τον Όρκο του Ιπποκράτη που δώσαμε και κυρίως από την Συνείδηση μας!!!!
        Η προσπάθεια και η υποχρέωση κάθε γιατρού για την σωτηρία της ζωής του ασθενή με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο  πρέπει να είναι Υπέρτατος Νόμος, στον οποίο οι άλλοι νόμοι είναι δευτερεύουσας σημασίας ή σε κάποιες περιπτώσεις άνευ σημασίας, αφού και αν ο γιατρός βρεθεί στο Δικαστήριο, κανένας Δικαστής δεν υπάρχει περίπτωση να τον δικάσει, γιατί στην προσπάθεια του να σώσει την ζωή ασθενούς, του οποίου η ζωή κινδύνευε άμεσα, παρέβη κάποιους νόμους της πολιτείας!!!!
       Ας διαβάσουν κάποιοι Ηρακλειδείς του στέμματος των νόμων λίγο την Αντιγόνη του Σοφοκλή, θα τους βοηθήσει ίσως, να γίνουν άνθρωποι και μην σέρνονται στο χώμα.!!!
          Αυτό ας το καταλάβουν καλά κάποιοι κουφιοκέφαλοι πολίτες, που λένεδιάφορες ανοησίες, παρουσιαζόμενοι ως αυτόκλητοι υπερασπιστές της "νομιμότητας". Ε σκασμός επί τέλους.!!!!
        Για δε τον γιατρό, ο οποίος όταν κάνει το καθήκον του, το κάνει με Έπαρση, Αυτοπροβολή, Αυτοπαρουσίαση, Αυτοπροσδιόριση, Υπέρμετρο Θεαθηνισμό  ή κάθε μορφής ιδιοτέλεια, εμένα  μου προκαλεί απέχθεια και αηδία, για τις έχω και εγώ ως γιατρός.!!!!

Παναγιώτης Στάικος
Ιατρός


************
         Στον Θανάση που βγαίνει σήμερα από τη ΜΕΘ, με του οποίου την οικογένεια με συνδέουν ισχυρότατοι δεσμοί οικογενειακής φιλίας, η οποία  ξεκίνησε από τον παππού του, όταν ήμουν πολύ νέος, αφιερώνω αυτό το υπέροχο τραγούδι του αγαπημένου μου Μάνου Λοΐζου σε ποίηση του μεγάλου φιλέλληνα Τούρκου Ποιητή ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ: Η ζωή δεν είναι παίξε-γέλασε.!!!!
Πως τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό απ’ τη ζωή δεν είναι.!!!!

Για τη ζωή

Η ζωή δεν είναι παίξε γέλασε
Πρέπει να τηνε πάρεις σοβαρά
Όπως, να πούμε, κάνει ο σκίουρος
Δίχως απ’ όξω ή από πέρα να προσμένει τίποτα
Δε θα `χεις άλλο πάρεξ μοναχά να ζεις.

Η ζωή δεν είναι παίξε γέλασε
Πρέπει να τηνε πάρεις σοβαρά
Τόσο μα τόσο σοβαρά
Που έτσι, να πούμε, ακουμπισμένος σ’ έναν τοίχο
Με τα χέρια σου δεμένα
Ή μέσα στ’ αργαστήρι
Με λευκή μπλούζα και μαύρα ματογυάλια
Θε να πεθάνεις, για να ζήσουνε οι άνθρωποι,
Οι άνθρωποι που ποτέ δε θα `χεις δει το πρόσωπό τους
Και θα πεθάνεις ξέροντας καλά
Πως τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό απ’ τη ζωή δεν είναι

Πρέπει να τηνε πάρεις σοβαρά
Τόσο μα τόσο σοβαρά
Που θα φυτεύεις, σαν να πούμε, ελιές ακόμα στα εβδομήντα σου
Όχι καθόλου για να μείνουν στα παιδιά σου
Μα έτσι, γιατί το θάνατο δε θα τονε πιστεύεις
Όσο κι αν φοβάσαι
Μα έτσι, γιατί η ζωή θε να βαραίνει πιότερο στη ζυγαριά.


https://xiromeronews.blogspot.gr/

Σχόλια