Απεργιακή δράση από τη Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

1ο ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 12-1-2018Το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που προκήρυξαν η ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ, όσον αφορά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή με τα μνημονιακά μέτρα της Γ’ αξιολόγησης και τους σχεδιασμούς του Υπ. Παιδείας, προγραμμάτισε τα εξής:
1) Πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας την Πέμπτη 11-01-2018 στο 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου με θέμα την εισήγηση της ΟΛΜΕ, που ψηφίστηκε με σχετική πλειοψηφία και περιλαμβάνει εκτός των άλλων άμεσα τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία της Δευτέρας 15-01-2018, ημέρα ψήφισης των πρωτόγνωρων αντιεργατικών, αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων.
2) Η Γεν. Συνέλευση του κλάδου αποφάσισε την ίδια ημέρα (15-1-2018) τη διοργάνωση απεργιακής συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων του Δημόσιου τομέα στις 10.00 το πρωί στην κεντρική Πλατεία του Αγρινίου, ενάντια στις πολιτικές που κλείνουν δημόσια σχολεία και στέλνουν τους νέους πτυχιούχους οριστικά στην ανεργία.
3) Σήμερα το πρωί 12-1-2018 το Προεδρείο και μέλη του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ καθώς και ο Πρόεδρος της Ε.Ε, με την παρουσία του ταμία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ συναδέλφου Θεόδωρου Τσούχλου περιόδευσαν και ενημέρωσαν τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για τις τελευταίες εξελίξεις στην εκπαίδευση και τις συνέπειες των νέων μνημονιακών νομοθετικών ρυθμίσεων που ψηφίζονται τη Δευτέρα στη Βουλή και εκτός των άλλων αφορούν και την εκπαίδευση.ΜΟΥΣΙΚΟ - ΕΛΜΕ - ΟΛΜΕ 12-1-2018Η αντιπροσωπεία αρχικά επισκέφτηκε το σχολικό συγκρότημα του 2ου και 6ου Γ/σίου Αγρινίου, στη συνέχεια παραβρέθηκε στο Μουσικό Γυμνάσιο -Λ.Τ. και τέλος συναντήθηκε το μεσημέρι με τους εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑΛ και ΕΚ Αγρινίου, όπου και τους ενημέρωσε για τα ανωτέρω καθώς και για την προγραμματισμένη απεργία της Δευτέρας 15-1-2018.
Επισημαίνεται από τη Β’ ΕΛΜΕ ότι η Γεν. Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας θα γίνει στις 20-1-2018 στην Αθήνα για την έγκριση του οριστικού προγράμματος δράσης της ΟΛΜΕ – Ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας έλαβε εξουσιοδότηση από τη Γ.Σ. σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η εισήγηση της ΟΛΜΕ να υπερψήφιση όποιας άλλης αγωνιστικής πρότασης προκειμένου να πλειοψηφήσει.
Η Β’ΕΛΜΕ αγωνίζεται:
• ενάντια σε συγχωνευσεις και κλείσιμο σχολείων στην Αιτωλοακαρνανία.
• Για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.
• Ενάντια στο «νέο» λύκειο
• Για αναβάθμιση της ΤΕΕ – στήριξη των ΕΠΑΛ – ίδρυση νέων ειδικοτήτων
• Για να ζουν οι εκπαιδευτικοί με αξιοπρέπεια από το μισθό και τη σύνταξή τους.
• Καλεί στις συγκεντρώσεις την Δευτέρα 15/1/2018 στο Αγρίνιο . «Να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην Απεργία», υπογραμμίζει.
https://youtu.be/R6V6dhrJd7E
http://www.agrinionews.gr/

Σχόλια