Εντατικοποίηση διαπραγματεύσεων στο Σκοπιανό , αλλάζει ο Ζάεφ όνομα στο αεροδρόμιο

30244747_DUUbQOqXUAAEzQS
Αγωνιζόμαστε να φέρουμε στο προσκήνιο αυτά που ενώνουν τους λαούς μας για να βρούμε λύση σε αυτά που μας χωρίζουν, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας τις κοινές δηλώσεις με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, μετά την τρίωρη συνάντησή τους στο Νταβός.
Συμφωνήσαμε στην αναγκαίοτητα ύπαρξης σύνθετης ονομασίας που θα χρησιμοποιείται έναντι όλων και στην κατεύθυνση αυτή αποφασίσαμε να εντατικοποιήσουμε υπό την εποπτείας μας τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο πλαισιο του ΟΗΕ πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Δεν παρέλειψε δε να ξακαθαρίσει ότι χωρίς λύση στα ανοιχτά θέματα, η Ελλάδα -παρότι πιστεύει σε αυτό και το επιθυμεί- δεν μπορεί να συμβάλλει ώστε να ανοίξει για την ΠΓΔΜ ο δρόμος προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Στη σημασία της ένταξης της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και άλλους διεθνείς Οργανισμούς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, παίρνοντας το λόγο. Η τελική λύση πρέπει να είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, να λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντά τους, σεβόμενη τις ευαισθησίες και την εθνική αξιοπρέπεια των δύο λαών, είπε.
Ανακοίνωσε δε ότι «αλλάζουμε το όνομα στο Αεροδρόμιο και στις λεωφόρους» ως ένδειξη καλής θέλησης και απόδειξης ότι «δεν έχουμε αλυτρωτικές βλέψεις εις βάρος του γείτονά μας», αφήνοντας να εννοηθεί ότι αναμένει η κίνηση αυτή να εκτιμηθεί δεόντως από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.
 
 Δείτε το βίντεο
 
in.gr

Σχόλια