Συστήθηκε και επίσημα υποκατάστημα του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι

Ιδιαίτερα θετική χαρακτηρίζει τη σύσταση υποκαταστήματος του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι η δημοτική παράταξη “Κοινωνία Μπροστά”, η οποία καταθέτει και τις προτάσεις της. Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Ως ιδιαίτερα θετική μπορεί να χαρακτηρισθεί η σύσταση υποκαταστήματος του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδας, στο Μεσολόγγι. Συγκεκριμένα: Με την ψήφιση του Ν. 4512/2018 «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και άλλες διατάξεις» (τεύχος Α΄ αρ. φύλλου 5/17-1-2018) και στο άρθρο 15 συστήνεται υποκατάστημα του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδας, στο Μεσολόγγι με πεδίο εφαρμογής και λειτουργίας 24 μήνες από την έναρξη ισχύος του νόμου.
Μεταξύ των άλλων δίνεται η δυνατότητα ένταξης στο νέο διοικητικό σχήμα των υπαλλήλων των υποθηκοφυλακείων καθώς και εμμίσθων ή αμίσθων υποθηκοφυλάκων. Επιπλέον προβλέπονται νέες θέσεις εργασίας που θα στελεχώσουν τα περιφερειακά κτηματολογικά γραφεία και τα υποκαταστήματα με ειδικότητες όπως νομικών, πολιτικών μηχανικών, πληροφορικής, διοικητικών, λογιστικής και άλλα. Κατά την άποψή μας αυτό δεν αρκεί, και πρέπει να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειές στα παρακάτω:
1. Να επεκταθεί η κτηματογράφηση και πέραν του τέως Καποδιστριακού δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.
2. Να ενταχθούν οργανικά όλοι οι υπάλληλοι στο νέο υποκατάστημα καθώς και να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις οργανικής ένταξης των παρεχόντων υπηρεσία αμισθί υποθηκοφυλάκων.
3. Να διατεθούν πιστώσεις από το Εθνικό Κτηματολόγιο ώστε να υλοποιηθεί το έργο επέκτασής του σε όλο το δήμο, πέραν της έδρας του.
4. Να υπάρξει ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής των πάσης φύσεως δημόσιων και δημοτικών ακινήτων.
Θεωρούμε τις ανωτέρω προτάσεις – προϋποθέσεις ως την αναγκαία και ικανή συνθήκη για την αποτελεσματική και αναβαθμισμένη λειτουργία του νέου υποκαταστήματος.
 http://www.agriniopress.gr/

Σχόλια