Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, πώς βρέθηκαν τα ‘φράγκα’ και πώς ‘φύτεψαν’ ομιλητή τον μνημονιακό Φράγκο!

 
Ο Βασίλης Μαυροσκάς,  μέλος της δημοτικής κίνησης «Κίνηση Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν Ακομμάτιστοι Πολίτες», από την οποία προήλθε η «Συντονιστική Επιτροπή» του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονίακάνει λόγο για παράτυπη επιβολή του Φραγκούλη Φράγκου ως ομιλητή στο μεγάλης επιτυχίας συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη και αναφέρεται σε περίεργες διαδρομές χρηματοδότησης. Των καταγγελιών Μαυροσκά ακολούθησε ανάρτησή και δεύτερου μέλους της 8μελους «Συντονιστικής», της Κατερίνας Πατσιάνη.

Οι καταγγελίες για το καπέλλωμα
Οπως αναφέρει ο κος Βασίλης Μαυροσκάς αποχώρησε από τη συντονιστική επιτροπή διότι «τα μέλη της συν/κής κ. Οθων Ιακωβίδης και κ. Μιχαήλ Πατσίκας ενεργούν αυτοβούλως, χωρίς να σέβονται τις αποφάσεις της επιτροπής, συμπεριφέρονται αλαζονικά και, το κυριότερο, προσπαθούν να δώσουν πολιτική χροιά στο συλλαλητήριο. Πιο συγκεκριμένα αποφασίσαμε την 14/1 σε σύσκεψή μας να μην υπάρχει κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της 21/1, επειδή κρίναμε ότι δεν υπάρχει πολιτικό η άλλο πρόσωπο που να εκφράζει το σύνολο του λαού στη συγκεκριμένη στιγμή. Ένα από τα ονόματα που προτάθηκε, αλλά το απορρίψαμε με ψήφους 6-2, ήταν του κ. Φράγκου για τον οποίο οι δυο προαναφερόμενοι κύριοι έδωσαν σκληρή μάχη να τον επιβάλουν. Επίσης, αποφασίσαμε ομόφωνα ν’ απευθύνει ολιγόλεπτο χαιρετισμό ένας ιερωμένος. Δεν συζητήσαμε κανένα άλλο όνομα και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη ημέρα. Η συνάντηση αυτή όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ!!!!! Με έκπληξη τόσο δική μου όσο και άλλων μελών του συν/κού, είδαμε να αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ονόματα ομιλητών, μεταξύ των οποίων υπήρχε το όνομα του ιερωμένου αλλά και του στρατηγού Φράγκου καθώς κι άλλων, τα ονόματα των οποίων όχι μόνο ποτέ δεν συζητήθηκαν αλλά και κάποιοι απ’ αυτούς έχουν κομματική ταυτότητα».
Πού βρέθηκε η χρηματοδότηση
Στη δεύτερη ανάρτηση του ο Μαυροσκάς αποκαλύπτει ένα σκοτεινό πάρε-δώσε σε ό,τι αφορά τις πηγές και τη διαχείριση των οικονομικών. Όπως γράφει, «την 14/1 συζητήθηκαν και οι οικονομικές ανάγκες της εκδήλωσης. Μ’ έκπληξη άκουσα από τα δυο προαναφερόμενα μέλη της επιτροπής φαραωνικά σχέδια, για αερόστατα, 500.000 φέιγ-βολάν, μικροφωνικές εγκαταστάσεις που να καλύπτουν ολόκληρη την έκταση της παραλίας και το κυριότερο…. διαβεβαιώσεις ότι όλα έχουν καλυφτεί απόχορηγίες, αλλά δεν άκουσα κανένα όνομα χορηγού! Όλοι οι παραπάνω λόγοι με οδήγησαν στην απόφαση αποχώρησής μου από τη συντονιστική επιτροπή, διότι ούτε φιλόδοξους και κομματικούς ομιλητές μπορέσαμε να απομακρύνουμε, ούτε τη συλλογικότητα και τον δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας να διασφαλίσου- με, ούτε βέβαια συμφωνώ με αυθαίρετες συμπεριφορές. Είμαι ένας άνθρωπος που προέρχομαι από το λαό, αγωνίζομαι με το λαό, λογοδοτώ στο λαό, στη συνείδησή μου και πάνω απ’ όλα λογοδοτώ στην Πατρίδα και το Έθνος. Γυρίζω λοιπόν στο φυσικό μου χώρο και αφήνω τη μυρωδιά της καμαρίλας σε όσους μπορούν να την αντέξουν αλλά και είναι πρόθυμοι να την υπηρετήσουν».
Επιβεβαίωση απο δεύτερο μέλος του συντονιστικού
Τις καταγγελίες Μαυροσκά επιβεβαίωσε με ανάρτησή της και δεύτερο μέλος της «Συντονιστικής», η Κατερίνα Πατσιάνη, η οποία γράφει «ήταν τιμή μου που εργάστηκα μαζί σου, όπως και με τον Τάσο Ποργιαλίδη, για να πραγματοποιηθεί αυτό το συλλαλητήριο!!! Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τα υπόλοιπα μέλη του συντονιστικού».
Ο ρόλος του κου Φράγκου στα μνημόνια
Ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, αποτελεί εναν πετυχημένο στρατιωτικό, που υπήρξε ως και υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας, οι πατριωτικές διαθέσεις και καλές προθέσεις του οποίου ασφαλώς θα  ήταν άδικο να στηλιτευθούν απο το γεγονός ότι τα μέλη του συντονιστικού που τον επέβαλλαν ως βασικο ομιλητή. Ομως παράλληλα ήταν εκείνος που ειχε με επιστολή που είχε δημοσιευτεί ειχε τοποθετηθεί δημοσίως (!!!!) εναντίον της ρήξης με Γερμανούς και Βρυξέλλες κατα το δημοψήφισμα του 2015. Δηλαδή να παραδίδαμε γη και υδωρ στο ιερατείο των Βρυξελλών και Γερμανούς κατακτητές, προτείνοντας με ουσιαστικά γονυπετη στάση προς Σόιμπλε και Μέρκελ,  οι Ελληνες πολίτες να…ψηφίζουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα! Συγκεκριμένα είχε τότε δηλώσει »Θλίβομαι, διότι με ανευθυνότητα και αμετροέπεια της συγκυβέρνησης διασύρεται η πατρίδα μας και οι Έλληνες διεθνώς, ενώ οδηγούμεθα σε ατραπούς δύσκολες με αβέβαιο μέλλον και την πλήρη πτωχοποίηση συνεπεία της εγκληματικής ανευθυνότητας αυτών που εξαπάτησαν με έωλες και ψευδείς υποσχέσεις και έχουν υφαρπάξει τη ψήφο του ελληνικού λαού.Επιβάλλεται, όσο ποτέ άλλοτε, οι Έλληνες να αποφασίσουν με σύνεση και ψυχραιμία, για την επιβίωση μας ως έθνους μέσα στην Ευρώπη με ένα ηχηρό ΝΑΙ την Κυριακή!» Πατηστε εδω να δείτε το ΛΙΝΚ με τη δημοσιοποίηση όλης της, όπως πολλοί θεωρούν, ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ και ΞΕΝΟΔΟΥΛΗΣ επιστολής που τοτε δημοσιοποίησε!
Συμπέρασμα
Απο τις καταγγελίες αυτές προκύπτει το ότι υπήρξε προσπάθεια καπελλώματος της μεγαλειώδους συγκέντρωσης (για να μην παραχωρηθεί το ονομα Μακεδονία στο κράτος των Σκοπίων) , απο δύο άλλους συνέδρους, που καπέλλωσαν το μισό σχεδόν εκατομμύριο συμμετέχοντες. Αυτο ομως με τίποτα δεν αφαιρεί ούτε μια τρίχα απο την αξία του συλλαλητήριου, και απο το ισχυρό μήνυμα που έδωσε τόσο στην κυβέρνηση όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση. Μήνυμα ότι ο Ελληνικός λαός δέν συναινεί στο ξεπούλημα της ιστορίας του και την τροφοδότηση του Σκοπιανού εθνικισμού και αλυτρωτισμού.
new-economy.gr

Σχόλια