Γ. Βαρεμένος: «Ο Κ. Μητσοτάκης σέρνεται από τους έξαλλους της πατριδοκαπηλίας»

varemenos44_01«Η αρχή ήταν καλή, μακάρι να αποδειχθεί το ήμισυ του παντός». Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στο Νταβός. Και πρόσθεσε, σχολιάζοντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας:

«Είναι θλιβερό ένας πολιτικός, εν προκειμένω ο κ. Κ. Μητσοτάκης, άλλα να πιστεύει πραγματικά και άλλα να πράττει, επειδή νομίζει ότι έτσι θα υποστηρίξει την πολιτική του επιβίωση, ασχέτως αν υπονομεύεται η θέση της χώρας. Μετά τα ‘’ήξεις αφήξεις ουκ εν πολέμω θνήξεις’’, κατέληξε να τον σέρνουν ‘’καροτσάκι’’ οι έξαλλοι της πατριδοκαπηλίας.
Να αναζητήσουμε, λέει, άλλη συγκυρία. Όχι δηλαδή τούτη εδώ, που προκαλεί την πίεση στην άλλη πλευρά ώστε να τροποποιήσει τη στάση της. Ποιος μεγαλοφυής εγκέφαλος σκέφτηκε αυτή την πιρουέτα; Ως πού μπορεί να φθάσει η νομιμοποίηση των εμπόρων του πατριωτισμού, στο βωμό νομιζόμενων κομματικών συμφερόντων; Οδηγεί αυτό σε ομηρεία ή όχι; Αλλά η προσωπική ομηρεία δεν μπορεί να μετατραπεί σε ομηρεία της χώρας.
Η εργαλειοποίηση ενός θέματος της εξωτερικής πολιτικής για μικροπολιτικούς λόγους είναι κάτι παραπάνω από λάθος, είναι έγκλημα, ιδιαίτερα μετά την εμπειρία των τελευταίων 26 χρόνων. Υπεύθυνη διαπραγμάτευση χωρίς την προσπάθεια κανενός να ταπεινώσει τον άλλον: Αυτός είναι ο δρόμος για να μετατρέψουμε σε διπλωματική επιτυχία μια ήττα του παρελθόντος», κατέληξε ο κ. Βαρεμένος.
Στην ερώτηση αν η θέση αυτή αφορά και τους ΑΝΕΛ, ο κ. Βαρεμένος είπε ότι «ισχύει erga omnes, έναντι όλων…».
http://www.agrinionews.gr

Σχόλια