Καταγγελία του γιατρού Π. Στάικου: χθες το βράδυ πέθανε αβοήθητη γυναίκα στην Χρυσοβίτσα

ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ ΣΤΑΙΚΟΣ
«Κύριοι Διοικητές των Νοσοκομείων Αγρινίου-Μεσολογγίου και της 6ης Υ.ΠΕ. και κύριε Διευθυντά του Κ.Υ. Αστακού, το γνωρίζετε πως χθες το βράδυ πέθανε γυναίκα στην Χρυσοβίτσα αβοήθητη;»
. Αυτή η αναφορά περιλαμβάνεται στη δημόσια καταγγελία του πρώην δημάρχου Αστακού και γιατρού Παναγιώτη Στάικου.
Τα λεγόμενα του έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της ιδιότητας του και είναι αποκαλυπτικά της κατάστασης της δημόσιας Υγείας. Αναφέρει ο ο κ. Στάικος:
ΣΤΑΙΚΟΣ-387x300Κύριοι Διοικητές των Νοσοκομείων Αγρινίου-Μεσολογγίου και της 6ης Υ.ΠΕ και Κύριε Διευθυντά του Κ.Υ Αστακού το γνωρίζετε, πως χθες το βράδυ πέθανε γυναίκα στην Χρυσοβίτσα αβοήθητη!
Κύριε Διευθυντά γνωρίζετε, όταν τα παιδιά της ζήτησαν γιατρό ή ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αστακού, γιατί η μητέρα τους πονούσε και ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση, τι απάντηση πήραν από τον εφημερεύοντα (δεν είναι από τους ντόπιους γιατρούς και δεν θα πω το όνομά του, αν και το ξέρω, για να μην μου λένε κάποιοι ευαίσθητοι «συνάδελφοί μου», ότι τον διαπομπεύω και δείχνω αήθη συμπεριφορά.
Θα σας πω εγώ την απάντησή του:
Δεν έχω οδηγό ασθενοφόρου, δεν έχω κανέναν, βάλτε την σε ένα αυτοκίνητο και φέρτε την κάτω και παρά τα επανειλημμένα τηλεφωνήματά τους δεν πήγε και όταν στην απελπισία τους πήραν εμένα μετά από δύο ώρες από το αρχικό τηλεφώνημα και με ρώτησαν εάν μπορούσα να πάω, γιατί η μητέρα τους ήταν πολύ σοβαρά, τους απάντησα δίχως άλλο, πως έρχομαι αμέσως.
Όταν έφθασα η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή, η οποία μετά λόγου γνώσεως δηλώνω, πως θα πέθαινε, λόγω μακροχρόνιας αρρώστιας, αλλά διακαιούτο να πεθάνει αξιοπρεπώς χωρίς πόνους.
Αυτό εμείς οι γιατροί το χρωστάμε στους ασθενείς από τον όρκο του Ιπποκράτη και την συνείδησή μας, όσοι έχουμε τοιαύτην.
Και όταν ο ένας γιο της με ρώτησε τι χρωστάνε, η απάντησή μου ήταν: μα εγώ ποτέ δεν πήρα από νεκρό στα 40 χρόνια της Ιατρικής μου πορείας χρήματα.
Και σήμερα ασφαλώς δεν θα ντρέπομαι να είμαι στην κηδεία της στην Χρυσοβίτσα.
Εσείς κύριε Διευθυντά και οι Προϊστάμενοι σας μέχρι τον κύριο Πολάκη δεν αισχύνεστε;
Εγώ ασφαλώς δεν πρόκειται να κάνω μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, ούτε στον ΙΣΜ, όπως έκανε για εμένα εκείνο το μπουμπούκι, το οποίο φοβήθηκε έλεγε, μην σπάσω το Κέντρο Υγείας και πάρω τα κλειδιά, αν μου αναρτιόντουσαν να μου τα δώσουν για τέτοια περιστατικά.
Εμένα μου αρκεί η χλεύη των κατοίκων της Χρυσοβίτσας και όχι μόνον, για όλους τους υπεύθυνους αυτής της κατάντιας (εγώ δεν έχω καμιά δουλειά με εισαγγελείς)!!!!!Μόνοι σας διαπομπεύεστε, δεν σας διαπομπεύω εγώ.
Υπάρχει όμως ίχνος αξιοπρέπειας από κάποιον υπεύθυνο να ζητήσει συγνώμη, από αυτή την εξαιρετική οικογένεια, που η Μοίρα την έχει χτυπήσει αλύπητα.
Αφού δεν έχετε την ευαισθησία, που απορρέει από τις ευθύνες της Δημόσιας Υγείας, είστε τουλάχιστον Χριστιανοί;
Γιατί η Εκκλησία μας λέγει και ψάλει: Χριστιανα τα τέλη της ζωης ἡμων, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά.
Φροντίσατε εσείς κύριε Διευθυντά μέσω της υπηρεσίας σας για κάτι τέτοιο σε αυτή την άτυχη συνάνθρωπό μας;
Αισχύνομαι.
Αστακός 27/1/2018
Dr. Παναγιώτης Στάικος
Ιατρός (φανατικά πιστός στον όρκο του Ιπποκράτη, χωρίς ποτέ να επικαλεστώ υπαρκτά σοβαρά προβλήματα υγείας, για τα δύσκολα περιστατικά, ούτε είμαι γιατρός για συγκεκριμένες ώρες του 24ώρου, αλλά για ολόκληρο το 24ωρο).
xiromeronews.blogspot.gr/

Σχόλια