Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας σε διευθύνσεις της Περιφέρειας – Το μήνυμα του Απ. Κατσιφάρα

katsifaras-texnikes-ypiresies (2)
Ευχές, μηνύματα και στόχοι κυριάρχησαν σήμερα Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 στις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής καθώς έκοψαν αντίστοιχα την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, ως είθισται στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

«Το 2018 θα είναι η χρονιά των έργων. Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί. Σηκώστε μανίκια και προχωράμε» έδωσε το στίγμα ο Περιφερειάρχης της Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, επισημαίνοντας ότι η κοινωνία περιμένει πολλά από την Αυτοδιοίκηση και τη Διοίκηση. Χαρακτηριστικά, πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες των δημοπρατήσεων, να έχουμε γρήγορα αναδόχους, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα, που θα δώσουν δουλειές. Θα πρέπει να παίξουμε καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη» είπε και πρόσθεσε: «Τα μεγάλα έργα υποδομών και τα τεχνικά είναι προϋποθέσεις ανάπτυξης».
Ευχαρίστησε το προσωπικό όλων των Διευθύνσεων για τη διαρκή προσπάθεια που καταβάλλουν και ανέφερε: «Είστε στελέχη και συνεργάτες ενός πολιτικού, Αυτοδιοικητικού μηχανισμού που διαθέτει σχέδιο, όραμα και όλα τα εργαλεία για να υλοποιήσει πολιτικές για τον άνθρωπο, την εργασία, την επιχειρηματικότητα».
Μάλιστα δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η Διοίκηση σηκώνει το βάρος της υλοποίησης των πολιτικών, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες που δικαιώνουν την επιλογή της Περιφερειακής Αρχής να δείξει εμπιστοσύνη και να στηριχτεί στις δυνάμεις της.
«Από το 2011, ως νέα Περιφερειακή Αρχή θα δουλέψουμε με τη Διοίκηση μας. Δεν βγήκαμε έξω, στην αγορά. Τη σεβόμαστε, παίρνουμε ιδέες από την ελεύθερη αγορά, αλλά επιλέξαμε να στηριχτούμε στους συνεργάτες μας. Ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα σε επίπεδο Περιφέρειας είναι αποτέλεσμα της σωστής αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού μας» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης.
Μιλώντας επίσης στις συστεγαζόμενες Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, ο κ. Κατσιφάρας περιέγραψε τις προκλήσεις τους 2018, εξηγώντας ότι θα είναι μια χρονιά πολυμετρική, τη στιγμή που είναι σε πλήρη εξέλιξη όλο το πρόγραμμά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο σύνολό του.
«Σας καλώ σε αυτήν την προσπάθεια, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας» ζήτησε ο Περιφερειάρχης από τους υπαλλήλους και πρόσθεσε: «Να δουλεύετε ελεύθερα, να είστε καθαροί. Να είμαστε περήφανοι, που στην Περιφέρεια σεβόμαστε το τελευταίο ευρώ και το έχουμε κάνει πράξη. Να είμαστε αποτελεσματικοί. Να αποδίδουμε και να δικαιώνουμε πολιτικές».
Καταλήγοντας ο κ. Κατσιφάρας, απευθυνόμενος προς τα στελέχη της Περιφέρειας, συμπλήρωσε: «Δεν κατάφερα να παρευρεθώ στις αντίστοιχες εκδηλώσεις όλων των υπηρεσιών, παρ’ ότι το ήθελα. Το μήνυμά μου όμως είναι το ίδιο προς όλους: Είμαι παρών σε όλες τις Διευθύνσεις και βρίσκομαι στο πλευρό σας».
Στις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις των υπηρεσιών παρευρέθηκαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειαρχης Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου, οι Γενικοί Διευθυντές οι Προϊστάμενοι και το σύνολο του προσωπικού των υπηρεσιών.
www.agrinionews.gr
katsifaras-texnikes-ypiresies (1)
katsifaras-texnikes-ypiresies (3)
katsifaras-texnikes-ypiresies (4)
katsifaras-texnikes-ypiresies (5)

Σχόλια