Ο Καμμένος ζητεί να αποφασίσει ο λαός για το Σκοπιανό

Ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα ζητεί για το Σκοπιανό να αποφασίσει ο ελληνικός λαός.Ο Καμμένος ζητεί να αποφασίσει ο λαός για το Σκοπιανό«Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό» αναφέρει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε άρθρο του στην Κυριακάτικη Δημοκρατία χωρίς να προσδιορίζει ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με δημοψήφισμα ή εκλογές. 

Ο Πάνος Καμμένος επισημαίνει ότι «συμπερίληψη του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία θα σημάνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού πολιτισμού για τους αιώνες που ακολουθούν». 

Πηγές των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφερόμενες σε πληροφορίες ότι δήθεν ο Π. Καμμένος προτίθεται να ζητήσει την Δευτέρα ,κατά τη συζήτηση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου, δημοψήφισμα απέφευγαν οποιαδήποτε αναφορά. 

« Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες έχουμε εκφράσει τις θέσεις μας, έχουμε εκφράσει την εμπιστοσύνη μας στον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά και δεν προκαταλαμβάνουμε οτιδήποτε πριν τελειώσει η διαπραγμάτευση» έλεγαν. 

Κοτζιάς: Δεν κάναμε δημοψήφισμα το '95 όταν συμπεριελήφθη το «Μακεδονία» στο ΠΓΔΜ 

Καμιά χρεία δημοψηφίσματος ή άλλης έκφρασης του ελληνικού λαού δεν υπάρχει σύμφωνα με τη θέση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. 

«Όσον αφορά τα δημοψηφίσματα στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένας λόγος, υπάρχει υπεύθυνη κυβέρνηση, υπάρχει η πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή και η συμφωνία θα περάσει, όπως προβλέπεται, από εκεί. Σας θυμίζω, για όσους λένε περί δημοψηφίσματος σήμερα, ότι η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, η οποία έδωσε και τη σύνθετη ονομασία στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο όρος «Μακεδονία», δηλαδή πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας -και όπου έγινε και το κατά τη γνώμη μου λάθος, το «πρώην Γιουγκοσλαβική» να μπει μπροστά από το «Δημοκρατία», δηλαδή στο χαρακτήρα του καθεστώτος και όχι να βρεθεί άλλη λέξη μπροστά από τον όρο «Μακεδονία»- ότι αυτή η λέξη έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία του κόσμου χωρίς δημοψηφίσματα, αλλά και χωρίς καν να περάσει από τη Βουλή» θύμισε ο κ. Κοτζιάς σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Ant1. 

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια