Ερώτηση Κωνσταντόπουλου για την διακοπή λειτουργίας των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων

Ερώτηση Κωνσταντόπουλου για την διακοπή λειτουργίας των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων
Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ) Δημήτρης Κωνσταντόπουλος εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά : 

Το τελευταίο διάστημα έχει προκληθεί αναστάτωση σε διάφορες τοπικές κοινωνίες, εντός των ορίων των οποίων λειτουργούν Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων, μετά από δημοσιεύματα  σύμφωνα με τα οποία η λειτουργία κάποιων Κέντρων εξ αυτών θα παύσει εντός των επόμενων μηνών στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του στρατεύματος και εξοικονόμησης πόρων. Ανάμεσα στα Κέντρα, που φαίνεται να έχει αποφασισθεί ότι θα κλείσουν, είναι και το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι.
Oι τοπικές κοινωνίες είναι κάθετα αντίθετες στο ενδεχόμενο να κλείσουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης που βρίσκονται στην επικράτειά τους, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η ζωή των προαναφερθέντων πόλεων θα αλλάξει δραματικά προς το χειρότερο. Το κλείσιμο των Κέντρων Εκπαίδευσης θα είναι ιδιαίτερα επιζήμιο γι’ αυτές και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός τους. Άλλωστε, τα στρατόπεδα αυτά έχουν ενσωματωθεί στον ιστό των πόλεων, συμβάλλοντας στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξή τους.
Ειδικότερα, το Μεσολόγγι είναι ιστορικά συνδεδεμένο με το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων. Ως Κέντρο Εκπαιδεύσεως υπήρξε για πολλές δεκαετίες πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών-συγγενών των Ν/Σ οπλιτών. Διαθέτει άριστες και σύγχρονες εγκαταστάσεις, καθώς και Λέσχη Αξιωματικών στο κέντρο της πόλης από το 1983. Ταυτόχρονα, δεν θα πρέπει να λησμονούνται οι ιστορικές αναφορές σχετικά με το Κέντρο αυτό. Το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων είναι απολύτως συνδεδεμένο με ένδοξες και ηρωικές στιγμές της πρόσφατης ιστορίας της πατρίδας μας. Ήταν το πρώτο ελληνικό στρατιωτικό σώμα που επιστρατεύθηκε στις αρχές Οκτωβρίου του 1940 και μετέβη στα ελληνοαλβανικά σύνορα εναντίον των Ιταλικών Δυνάμεων. Οι συνολικές απώλειες του Συντάγματος στον Ελληνο-ιταλικό Πόλεμο, ανήλθαν σε 89 αξιωματικούς και 2112 οπλίτες.
Με τα παραπάνω δεδομένα, είναι σαφές ότι το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων στο Μεσολόγγι, επιβάλλεται να συνεχίσει τη λειτουργία του.
Κατόπιν αυτών, ερωτάσθε, κύριε Υπουργέ:
  1. Πρόκειται να κλείσουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων και αν ναι ποια συγκεκριμένα είναι αυτά που θα παύσουν τη λειτουργία τους ;
  2. Ποιός είναι ο σχεδιασμός για το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων ως Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσύλλεκτων οπλιτών στο Μεσολόγγι; Αν ανήκει στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων που το Υπουργείο σχεδιάζει να κλείσουν, ποιες είναι οι ισοδύναμες προτάσεις προς την ιεραρχία από την κατάργησή του με γνώμονα την ιστορικότητα και την προσφορά του στην οικονομική ζωή του Μεσολογγίου;
http://sinidisi.gr/

Σχόλια