Σε μια λιτή εκδήλωση κόπηκε η πίτα του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου (φωτορεπορτάζ)

Σε μια λιτή εκδήλωση κόπηκε η πίτα του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου (φωτορεπορτάζ)
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το παράρτημα Μεσολογγίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, παρουσία και του Πρύτανη του ιδρύματος Β. Τριανταφύλλου. Παρόντες ήταν και οι πρόεδροι των Τμημάτων, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι.

Το δήμο Μεσολογγίου εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι Σ. Καρβέλης και Γ. Καραπαπάς. Όλοι απηύθυναν τις καλύτερες ευχές τους για τη νέα χρονιά, ενώ ο κ. Τριανταφύλλου ενημέρωσε ότι πλέον όλα τα τμήματα στελεχώνονται από το απαραίτητο διοικητικό προσωπικό, που επέστρεψε από την Πάτρα.
Σύμφωνα με τον κ. Τριανταφύλλου, η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη, καθώς το ίδρυμα θα πρέπει να αναδείξει μέσω του επιχειρησιακού του σχεδιασμού, το σχέδιό του για τα επόμενα χρόνια το οποίο πρέπει να καταθέσουν τα Τμήματα. «Είναι σημαντικό τα τμήματα κυρίως αυτά που βρίσκονται στο Μεσολόγγι να μπορέσουν να παρουσιάσουν ένα αξιόπιστο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης. Επίσης είναι σημαντικό, τα ίδια, να προτείνουν και νέα τμήματα στο Μεσολόγγι και η διοίκηση θα κληθεί μέσω της Κοσμητείας αλλά και μέσω της Συγκλήτου να αποφασίσει για το νέο χάρτη του Ιδρύματος και όλα αυτά ανεξάρτητα από το ποια πορεία μπορεί να παίρνει ο διάλογος που γίνεται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος, κατά την άποψή μας, δεν στηρίζεται σε ακαδημαϊκά κριτήρια και σε κριτήρια που βοηθούν στην ανάπτυξη των Ιδρυμάτων. Σε κάθε περίπτωση ένας διάλογος είναι χρήσιμος εφόσον δεν συνοδεύεται από υποβολή αποφάσεων από τα πάνω προς τα κάτω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τριαντάφυλλου. 
Ο Πρύτανης πρόσθεσε επίσης ότι το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε ένα διάλογο με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και με το ΤΕΙ Πελοποννήσου, ο οποίος δεν δεσμεύει το Ίδρυμα, αλλά ο στρατηγικός του στόχος είναι να εξυπηρετήσει τις αναπτυξιακές ανάγκες της περιφέρειας και της χώρας και δεν έχει σαν σκοπό να κλείσει ή να συγχωνεύσει δυο Ιδρύματα.
 Το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας βρίσκεται ανάμεσα στα 4 πιο ισχυρά Ιδρύματα της χώρας με τον πληθυσμό των φοιτητών να είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του Πανεπιστημίου της Πάτρας, έχοντας και την πολυτέλεια να έχει παντού εγκαταστάσεις.
Τέλος ακολούθησε μια μικρή δεξίωση, όπου οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
http://www.aixmi-news.gr

Σχόλια