Ειρήνη Λαγούδη: Στοιχείο – «κλειδί» το ρολόι του αυτοκινήτου της

LAGOYDIUΤι αποκαλύπτει η ώρα που σταμάτησε το ρολόι μέσα στο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη – Τι λέει μηχανικός αυτοκινήτου στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live για το σταματημένο ρολόι – Ποια νέα στοιχεία οδήγησαν στην κατεπείγουσα συμπληρωματική έρευνα – Πεπεισμένη είναι η οικογένεια της 44χρονης ότι πρόκειται γαι δολοφονία – Τι λέει ο ξάδερφος της Ειρήνης

Τα όσα βρήκε ο πραγματογνώμονας που έχει ορίσει η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη, μέσα στο καμμένο χρυσαφί αυτοκίνητό της, έφεραν ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου της.
Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Αγρινίου, έδωσε εντολή για κατεπείγουσα συμπληρωματική έρευνα. Αν και η οικογένειά της είχε ειδοποιηθεί να παραλάβει σήμερα το πρωί το αυτοκίνητο, τελικά ειδοποιήθηκε εκ νέου, ότι θα το κρατήσουν ακόμη κάποιες μέρες στην Αστυνομία, για συμπληρωματικές έρευνες.
Ποια ήταν όμως τα στοιχεία που βρήκε ο πραγματογνώμονας της οικογένειας, τα οποία προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις;

Το σταματημένο ρολόι στο καμμένο αυτοκίνητο της Ειρήνης

Το ρολόι στο χρυσαφί αυτοκίνητο της Ειρήνης, έχει σταματήσει στις 19:40 το απόγευμα. Αυτό από μόνο του, βάζει σε μεγάλες σκέψεις τόσο τις αρχές όσο και την οικογένεια της 44χρονης που ερευνά όλες αυτές τις ημέρες παράλληλα την υπόθεση.
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το υλικό που έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας, η Ειρήνη Λαγούδη πρέπει να έφτασε στη μοιραία παραλία, γύρω στις 14:30 το μεσημέρι. Η τελευταία καταγραφή του χρυσαφί αυτοκινήτου της, ήταν στις 14:14 σε ένα σημείο που απέχει περίπου ένα τέταρτο από την παραλία. Άρα αν όντως η γυναίκα έφτασε στην παραλία Φωτμού στις 14:30 το μεσημέρι, γιατί το ρολόι του αυτοκινήτου σταμάτησε τόσες ώρες μετά;
Μηχανικός αυτοκινήτου που μίλησε στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ Live, είπε ότι το ρολόι σταματάει όταν τελειώνει η μπαταρία του αυτοκινήτου. Αυτό, στις συγκεκριμένες συνθήκες, θα μπορούσε να γίνει 2 με 4 ώρες μετά. Δηλαδή, η μπαταρία θα έπρεπε να είχε τελειώσει -και άρα να σταματήσει και το ρολόι- το πολύ στις 18:30 . Όμως το ρολόι έχει σταματήσει στις 19:40…
Αν πάλι, το ρολόι σταμάτησε λόγω της φωτιάς στο αυτοκίνητο – η φωτιά κράτησε περίπου 10 λεπτά – τότε θα έπρεπε να δείχνει μεσημέρι. Το πολύ 15:00 και σε καμία περίπτωσης 19:40. Εκτός και αν η φωτιά μπήκε τότε. Αργά το απόγευμα δηλαδή…
Αν είναι έτσι, τι έκανε όλες αυτές τις ώρες η Ειρήνη Λαγούδη στην παραλία; Ήταν μόνη της; Οι κάμερες ασφαλείας δεν έχουν καταγράψει κάποιο άλλο αυτοκίνητο. Τουλάχιστον όχι από τον κεντρικό δρόμο. Σύμφωνα βέβαια με τον δικηγόρο της οικογένειας Βασίλη Ταουξή, υπάρχει κι άλλος δρόμος για την παραλία και μάλιστα πολύ πιο σύντομος.
Κατατοπιστικά είναι τα όσα περιέγραψε ο μηχανικός αυτοκινήτων: “Το ρολόι σταματάει όταν τελειώσει η μπαταρία ή σταμάτησε λόγω της φωτιάς, μπορεί να κάηκε η καλωδίωση… Η καλωδίωση είναι εσωτερικά άρα είναι πιθανόν να έχει σταματήσει από τη φωτιά. Πολύ πιθανόν ναι. Γιατί για να έμενε το αμάξι από μπαταρία, θα έπρεπε να είχε σταματήσει με ανοιχτό διακόπτη. Αν το κλειδί ήταν πάνω στη μίζα και ήταν γυρισμένο στην πρώτη “σκάλα”, από 2 έως 4 ώρες θα έπρεπε να τελειώσει η μπαταρία, ανάλογα με την μπαταρία και ανάλογα τι άλλο είχε αναμμένο. Κλιματισμό, καλοριφέρ, τα φώτα…”

Το αυτοσχέδιο «φυτίλι» στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου

Ένα άλλο στοιχείο που αποκάλυψε ο πραγματογνώμονας της οικογένειας, είναι και το αυτοσχέδιο «φυτίλι» που βρέθηκε κατά την χθεσινή αυτοψία στο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη.
Αυτό το αυτοσχέδιο «φυτίλι» ήταν εμποτισμένο με πετρέλαιο και ενδεχομένως, θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξάπλωση της φωτιάς σε ολόκληρο το αυτοκίνητο και πιθανότατα και σε μια καταστροφική έκρηξη που θα εξαφάνιζε κάθε στοιχείο, αφού στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, είναι μεταξύ άλλων το ρεζερβουάρ της βενζίνης… Το φυτίλι, θα μετέτρεπε ουσιαστικά το αυτοκίνητο σε μια «ωρολογιακη βομβα», με την άτυχη Ειρήνη μέσα, στο πίσω κάθισμα…
Όπως χαρακτηριστικά έχει πει ο δικηγόρος της οικογένειας της Ειρήνης, Βασίλης Ταουξής στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live: “Θεωρώ ότι είναι ένα τεράστιο εύρημα… Αν κάποιος θέλει να καεί μόνος του, φέρνει ένα σύρμα, ένα καλώδιο κάτι. Αυτό δείχνει ότι αυτός που έδεσε το βαμβάκι, εκείνη τη στιγμή ήρθε σε επαφή με το αυτοκίνητο. Ξήλωσε ένα καλώδιο και στην άκρη του έδεσε το βαμβάκι για να λειτουργήσει σαν μπουρλότο. Αλλά η φωτιά δεν έφτασε ποτέ στο πίσω μέρος”.

Κάλεσαν ξανά τα παιδιά της για κατάθεση

Σήμερα κλήθηκαν τα δύο ενήλικα παιδιά της Ειρήνης Λαγούδη για συμπληρωματική κατάθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιος της δεν κατάφερε να πάει γιατί ήταν μακριά, ωστόσο η κόρη της που πήγε, ρωτήθηκε εκ νέου, για όσα είχε ερωτηθεί και την πρώτη φορά. Η ίδια περιέγραψε τις ευχάριστες, τελευταίες στιγμές της μητέρας της, οι οποίες με τίποτα δεν έδειχναν ότι η 44χρονη μπορεί να σχεδίαζε μια αυτοκτονία.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ήταν και οι δηλώσεις του εξαδέλφου της Ειρήνης Λαγούδη, Γίωργου Ζήκου, που μίλησε στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live:
«Με την Ειρήνη μεγαλώσαμε μαζί. Είμαστε πάρα πολύ κοντά. Η Ειρήνη ήταν ένας δυναμικός άνθρωπος, αισιόδοξος, με χαρά και καλή διάθεση. Αν και ταλαιπωρήθηκε στη ζωή της, το χαμόγελο δεν της έλειψε ποτέ. Το σκηνικό της αυτοκτονίας δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα της Ειρηνούλας. Δε θα μπορούσε με τίποτα… Είναι ηλίου φαεινότερον ότι δολοφονήθηκε».
Μετά πάντως και τις τελευταίες αποκαλύψεις, δύο μεγάλα γραφεία ιδιωτικών ερευνών, προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν την οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη, να βρει την άκρη του νήματος…
Την ίδια ώρα, αίσθηση έχει προκαλέσει η μεγάλη καθυστέρηση των αποτελεσμάτων για τις εργαστηριακές εξετάσεις, οι οποίες υποτίθεται ότι είχαν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Άφαντο παραμένει και το κινητό της Ειρήνης Λαγούδη, που θα έλυνε πολλές απορίες τόσο στους αστυνομικούς, όσο και στους δικούς της ανθρώπους. Και βέβαια, όσο παραμένει εξαφανισμένο το κινητό, κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται, γιατί μία γυναίκα που σκοπεύει να αυτοκτονήσει, να θέλει να εξαφανίσει το κινητό της τηλέφωνο.
Και το θρίλερ, συνεχίζεται…

Σχόλια