Ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καλάμου και Καστού με την Λευκάδα

Άνοιξαν οι φάκελοι με τις προσφορές- ανακοινώθηκε ο μειοδότης
Δύο ακτοπλοϊκές  εταιρείες  κατέθεσαν προσφορές  στην πρόσκληση της 27ης Απριλίου 2017    του ΥΝΑ.Ν.Π για την πραγματοποίηση της γραμμής  Καστός-Κάλαμος-Νυδρί ,της  χρονικής  περίοδου 2018-2019 με προοπτική επέκτασης της σύμβασης έως και πέντε χρόνια.  Ο μειοδοτικός διαγωνισμός (επιδοτούμενη γραμμή)  ανέδειξε ως ανάδοχο τον κ. Χαράλαμπο Γιανούτσο.

Πρόκειται για την ευόδωση μιας  μακρόχρονης  προσπάθειας του δήμου Λευκάδας  να πείσει τις Βρυξέλλες για την αναγκαιότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών Καλάμου και Καστού με την έδρα του δήμου, ήδη  από  τον  Δεκέμβριο του 2012, την εποχή  δηλαδή  ακόμα της δημαρχίας του κ. Κώστα Αραβανή (δείτε εδώ) . Τότε οι Βρυξέλλες το είχαν απορρίψει ως μη επιλέξιμη δαπάνη
 Σήμερα  υλοποιείται κατόπιν επικαιροποίησης  του αιτήματος από τον δήμο Λευκάδας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και σειράς επαφών με θεσμικούς φορείς σε Ελλάδα και Βρυξέλλες. Δίνει «πόντους» στην δημοτική αρχή  αφού κατάφερε να πείσει του τεχνοκράτες των Βρυξελλών, ρίχνοντας κατά πολύ  το εκτιμώμενο κόστος  εκείνης της αρχικής πρότασης.
Αμέσως μετά το εύλογο διάστημα (δέκα ημερών)  που παρέχει ο νόμος  στους συμμετέχοντες για την υποβολή ενστάσεων, αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση που θα φέρει κοντά στην Λευκάδα τρεις φορές την εβδομάδα   τα πανέμορφα  αυτά  νησάκια. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση  θα εκτελείται κανονικά Χειμώνα-Καλοκαίρι.
Το μεγάλο κρίμα, η γραμμή εάν και το κόστος θα ήταν ελάχιστο  και το όφελος  τεράστιο, δεν προσεγγίζει το Μεγανήσι.
meganisinews.eu
http://xiromeronews.blogspot.gr/

Σχόλια