ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΑ 3 Κ.Δ.Α.Π. ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (ΑΣΤΑΚΟΣ-ΦΥΤΕΙΕΣ-ΚΑΝΔΗΛΑ)



                      
             ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
             ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Ν.Π.Ι.Δ.
                   Κ.Δ.Α.Π. ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
         (ΑΣΤΑΚΟΥ-ΦΥΤΕΙΩΝ-ΚΑΝΔΗΛΑΣ)



    


Αστακός-Φυτείες-
Κανδήλα, 9/2/2018





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΑ 3 Κ.Δ.Α.Π. ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (ΑΣΤΑΚΟΣ-ΦΥΤΕΙΕΣ-ΚΑΝΔΗΛΑ)

Η Τσικνοπέμπτη είναι η πιο ξεχωριστή μέρα και η πιο γευστική της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου. Η πολυφαγία είναι το χαρακτηριστικό της και σχετίζεται με την ευφορία της γης. Σηματοδοτεί την προετοιμασία για την Μεγάλη Σαρακοστή και αποτελεί την απαρχή για τις εκδηλώσεις των αποκριών. Η Πέμπτη επιλέχτηκε από την ορθόδοξη παράδοση, διότι η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.
Τα 3 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Ξηρομέρου (Αστακού-Φυτειών-Κανδήλας), τιμώντας την ημέρα, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη (8/2/2018) με πολύ κέφι!
Τα παιδάκια φορώντας αποκριάτικες στολές χόρεψαν και διασκέδασαν παρέα με το εκπαιδευτικό προσωπικό των δομών, το οποίο βοήθησε στο να πραγματοποιηθούν οι όμορφες αποκριάτικες εκδηλώσεις για την ημέρα.
Γλυκίσματα, σνακ, εδέσματα, αναψυκτικά, χυμοί και φυσικά....σουβλάκια συνόδευσαν τα αποκριάτικα πάρτυ.
Να ευχαριστήσουμε πολύ τον πρόεδρό μας κ. Γεωργούλα Κων.νο που συμβάλει θετικά στις εκδηλώσεις μας, ικανοποιώντας τα αιτήματα και των 3 Κ.Δ.Α.Π, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Κανδήλας κ. Κράββαρη Σπυρίδων και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κανδήλας για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν στην εκδήλωση του ΚΔΑΠ Κανδήλας, καθώς και όλους όσοι εθελοντικά προσέφεραν την βοήθειά τους.
Την εβδομάδα που έρχεται (12/2-18/2) ακολουθούν και άλλες αποκριάτικες εκδηλώσεις από τα 3 ΚΔΑΠ του Ξηρομέρου, για τις οποίες μπορείτε να ενημερώνεστε στις σελίδες των ΚΔΑΠ. Το ΚΔΑΠ Φυτειών θα έχει και συμμετοχή στο Αστακιώτικο Καρναβάλι με θέμα του γκρουπ «Στρουμφάκια»
Ευχόμαστε σε όλους καλές απόκριες και καλή Σαρακοστή!
                                                                                 





Σχόλια