Έχασε τη μάχη με το "θηρίο" και ο Αιμίλιος Τσόμπος με καταγωγή απο την Χρυσοβιτσα Ξηρομέρου

Χθες κηδεύτηκε στο Μεσολόγγι εκτός του Λάμπρου Στέλιου ακόμη ένα επίλεκτο μέλος της τοπικής κοινωνίας με αξιοζήλευτη οικογενειακή, επαγγελματική και κοινωνική διαδρομή, ο Αιμίλιος Τσόμπος. Σε ηλικία 65 ετών «έχασε» την πολύχρονη και  μάχη που έδινε με το «θηρίο» που καθόλη τη διάρκεια της είχε επιδείξει ένα απαράμιλλο σθένος.
Το άκουσμα της είδησης του θανάτου του εκτός από την οικογένεια του Ο.Τ.Ε. βύθισε στο πένθος τους συντρόφους του στο συνδικαλιστικό κίνημα όλων των παρατάξεων, καθώς ο Αιμίλιος ενεργό μέλος και στέλεχος  του Κ.Κ.Ε.  διακρινόταν αφενός για την «ντομπροσύνη», του αλλά κυρίως για τη διάθεση «σύνθεσης» για το γενικό καλό, με άξονα πάντα τις αρχές και τα "πιστεύω" του, χωρίς δεύτερες ή υποβολιμαίες σκέψεις.


Ταυτόχρονα εδώ και  μια  20ετια σημαντική ήταν η συμβολή του, στην προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας στην περιοχή μας και όχι μόνο αφού ήταν ενεργό μέλος του Συλλόγου Αιμοδοτών Μεσολογγίου αλλά και της ΠΟΣΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία) στην οποία είχε διατελέσει και πρόεδρος. Μια συμβολή που έτυχε καθολικής αναγνώρισης μακριά από κόμματα κλπ…
Οι παραπάνω 171 λέξεις είναι βέβαιο ότι δεν μπορούν να αποτυπώσουν την προσωπικότητα του ΠΡΟΕΔΡΟΥ όπως τον αποκαλούσαμε…
Καλό ταξίδι ΠΡΟΕΔΡΕ, φίλε Αιμίλιε…
Αλησμόνητος!

http://messolonghinews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_80.html

Να σημειώσουμε εδώ ότι η καταγωγή του  Αιμίλιου Τσόμπου ήταν από την Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου ήταν ιδρυτικό  μέλος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου  "Τα κόροντα " όπου διατέλεσε για πάρα πολλά έτη μέλος του διοικητικού του συμβουλίου ..
H συντακτική ομάδα του xiromeritis εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια για την Οικογένεια του εκλιπόντος ....


Σχόλια