Με αυτή τη φωτογραφία της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, ο Ευστάθιος Ζεΐνης πήρε διεθνές βραβείο


Βράβειο για μία φωτογραφία που απεικονίζει τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου κέρδισε ο Ευστάθιος Ζεϊνης ο οποίος ζει στην Πάτρα. Πιο συγκεκριμένα κέρδισε την πρώτη θέση στον διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό στην Πράγα.

Στο blog του έγραψε:
Εκείνο το όμορφο απόγευμα Σαββάτου, ένα email από την οργανωτική επιτροπή PhotoArt Prague ήρθε να προσθέσει μια ακόμη επιτυχία και μάλιστα με μια πρώτη θέση στον διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό στη Πράγα. FIAP Gold Metal διάβασα και η χαρά μου αυτή την φορά ήταν μάλλον ικανοποίηση ότι ήρθε και αυτή η διάκριση που την κυνηγούσα εδώ και καιρό. Πρώτη αντίδραση είναι να το μοιραστείς με αυτή που αγαπάς.
Δεύτερη να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Σε μια εποχή που συνειδητά η αποχή μου από τα κοινωνικά δίκτυα συνεχίζεται ξέρω καλά ποιοί χαίρονται μαζί μου και ποιοί θα σχολιάσουν με έναν διαφορετικό τρόπο. Δεν με αφορά όμως … έκανα άλλη μια φορά το κέφι μου μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά από την ΕΦΕ (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία).
Αυτό που πάντα ήξερα είναι ότι αυτή η χαρά κρατάει 5′ λεπτά. Η κορυφή θέλει συνέχεια και συνέπεια. Απαιτεί σκληρή δουλειά. Απαιτεί καινούργια πράγματα που θα σε φέρουν σε ανάλογες θέσεις στο μέλλον.
Όπως κυνήγησες εκείνο το παγωμένο πρωινό την «στιγμή» συνεχίζεις να σχεδιάζεις μεθοδικά τα βήματα σου για τα δύσκολα που έχεις επιλέξει. Σταθερά δίπλα σου αυτοί που σε αγαπάνε πραγματικά παρακολουθούν αλλά και σε φροντίζουν. Σε αυτούς είναι αφιερωμένα τα δικά μου 5′ χαράς και ικανοποίησης. Την μαγική στιγμή την έζησα όταν έκανα το κλικ αυτό. Αυτή δεν έρχεται ξανά. Συνεχίζουμε …
*Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει ήδη βραβευθεί με:
2 AIP Honorable (Atlantic Institute of Photography, USA) και
1 FIAP Honorable (International Federation of Photographic Art) σε έναν διεθνή διαγωνισμό καθώς και 2 Diploma GPC σε 2 ακόμη διεθνείς διαγωνισμούς.

http://sinidisi.gr/

Σχόλια