Στον Αστακό ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          Αστακός, 05-02-2018
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δήμο Ξηρομέρου επισκέφτηκε χθες 04/02/2018 ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κος Δημήτρης Παπαδημητρίου, συνοδευόμενος από την Βουλευτή Αιτ/νίας κα Μαρία Τριανταφύλλου και τον κο Σταύρο Καραγκούνη, Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη.

Αρχικά μετέβη στο Λιμάνι του Πλατυγιαλίου και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ξηρομέρου κο Ερωτόκριτο Γαλούνη και υπηρεσιακούς παράγοντες.


Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα που αφορούν το Λιμάνι και ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον Αμερικανών επενδυτών για το Πλατυγιάλι.


Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξηρομέρου στον Αστακό, στην οποία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κος Ερ. Γαλούνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κος Κ. Κυριάκος οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Θ. Λιβάνης, Β. Τσάρκος, Π. Γαζέτας και Π. Γκόλιας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξηρομέρου κος Κ. Λαϊνάς, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αρχηγός της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κος Ε. Μάντζαρης........Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου έθεσε στον Υπουργό τα παρακάτω αιτήματα:
    • Την Άμεση Αξιοποίηση του Πλατυγιαλίου
    • Την Κατασκευή νέου οδικού δικτύου Αστακός – Πλατυγιάλι και τη σύνδεση του με την Ιόνια Οδό
    • Την Οριστική λύση της υδροδότησης του Δήμου Ξηρομέρου
        α. Κατασκευή νέου εξωτερικού δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Αστακού
        β. Κατασκευή νέου εξωτερικού δίκτυο ύδρευσης του ΣΥΚΞ
    • Την χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού των Σφαγείων         Αστακού.

Κλείνοντας ο κος Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα του Δήμου και δήλωσε ότι θα συμβάλει θετικά για την επίλυσή τους.

Ακολούθησε γεύμα προς τιμή του Υπουργού.

Σχόλια