Υπόθεση Novartis: Αυτοί είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Υπόθεση Novartis: Αυτοί είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες
Υπόθεση Novartis

: «Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έχει βάλει η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis, η οποία κατατέθηκε χθες (06/02/2018) στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο περιεχόμενο της δικογραφίας υπάρχουν αλλοιωμένα τα στοιχεία ταυτότητας των τριών προστατευόμενων μαρτύρων (που φέρονται να είναι όλοι πρώην εργαζόμενοι της Novartis).
Tα «ψευδώνυμα» που χρησιμοποιούνται για τους δύο εξ αυτών είναι «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».
Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι καταθέσεις τους άρχισαν να δίνονται τον περασμένο Νοέμβριο, με την τελευταία να δίνεται την ημέρα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.
Οι προστατευόμενοι μάρτυρες εμπλέκουν με «μίζες» δεκάδων εκατομμυρίων δύο πρώην πρωθυπουργούς, οκτώ πρώην υπουργούς και πλήθος άλλων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων, γεγονός που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων.
Σημειώνεται ότι για το περιεχόμενο της δικογραφίας ενημερώθηκαν τόσο τα πρόσωπα τα ονόματα των οποίων αναφέρονται όσο και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

Μίζες 50 εκατ. ευρώ σε πολιτικά πρόσωπα

Αστρονομικές μίζες που φθάνουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ φέρεται ότι διακινήθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό των εισαγγελικών αρχών που έφθασε στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis.
Συνολικά, οι καταθέσεις της δικογραφίας είναι περίπου είκοσι και, σύμφωνα με τους βασικούς και προστατευόμενους μάρτυρες, τα 40 εκατ. ευρώ από το σύνολο της μίζας, φέρεται να διακινήθηκαν πριν από το 2010 σε τρία πολιτικά πρόσωπα.
Σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις, συνολικά στην υπόθεση των μιζών εμπλέκονται 30 άτομα, τα οποία εκτός των πολιτικών προσώπων είναι πρώην γενικοί γραμματείς, πρώην μέλη επιτροπών τιμών φαρμάκων και σύμβουλοι ή συνεργάτες υπουργών.

Σχόλια