Φάμελλος προς Αποκεντρωμένη: Ανακαλέστε τις άδειες των Μονάδων Βιορευστών

Αίτημα ανάκλησης – ακύρωσης των τεσσάρων αδειών παραγωγής ενέργειας από βιορευστά που κατασκευάζονταν στον κάμπο του Ευηνοχωρίου, απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Αυτό σημαίνει ότι η Αποκεντρωμένη, που είναι η αδειοδοτούσα αρχή, πρέπει άμεσα να διακόψει τις εργασίες κατασκευής των μονάδων και να ξεκινήσει από την αρχή τη διαδικασία για την έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Αυτή η νέα διαδικασία πρέπει να περιλαμβάνει όλα όσα δεν έγιναν στην προηγούμενη, μεταξύ των οποίων είναι και η διαβούλευση, άρα θα πρέπει να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία, ο δήμος, η Περιφέρεια.
Η επιμονή των κατοίκων και κυρίως της ομάδας «Λιμνοθάλλαζα» έφεραν αυτό το αποτέλεσμα, που θεωρείται θετικό για την περιοχή. Όπως υπογράμμισε η βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου, μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ, μετά από αυτή την εξέλιξη αποδεικνύεται ότι υπήρχε πολιτική βούληση να τηρηθούν τα νόμιμα και μάλιστα η ίδια ήταν σε ανοικτή επικοινωνία με το υπουργείο προκειμένου να παρακολουθεί τις εξελίξεις.
aixmi-news.gr

Σχόλια