Και οι δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας στην επιστολή Φάμελλου για τους δασικούς χάρτες

           Νέα επιστολή απέστειλε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ζητώντας από τους δημάρχους της χώρας να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σχετικά με τα οικιστικά περιγράμματα στους δασικούς χάρτες.
          Μεταξύ των δήμων που θα πρέπει να ανταποκριθούν άμεσα, είναι και οι επτά δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας, μιας και απομένουν λιγότερες από 30 ημέρες μέχρι τις 15 Μαΐου για να ολοκληρώσουν οι Δήμοι την υποχρέωση των οικιστικών ορίων στους......       Με την επιστολή προς τους Δημάρχους ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επισημαίνει ότι σύμφωνα με το νόμο 3889/2010 οριοθετούνται τα παρακάτω περιγράμματα: 
   Από την Υπηρεσία Δόμησης τα εγκεκριμένα σχέδια πόλης του Δήμου (παρ. 2α άρθρου 23) Από την ίδια υπηρεσία τυχόν άλλα σχέδια πόλης του Δήμου (παρ. 2β άρθρου 23) 
   Από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου οι οικιστικές πυκνώσεις (παρ. 4 άρθρου 23) μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 

      Ο Σωκράτης Φάμελλος ενημερώνει στην επιστολή του ότι μέχρι σήμερα 146 Δήμοι στο σύνολο της χώρας δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους.Παράλληλα, τους υπενθυμίζει ότι έχουν δοθεί πολλαπλές παρατάσεις για το θέμα και η υποχρέωση αυτή έπρεπε πρωταρχικά να έχει κλείσει από τα τέλη του 2016. Γι αυτό έχει διατυπωθεί πολλαπλώς σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ η ανάγκη καθοριστικής συμβολής των ΟΤΑ στην ολοκλήρωση του έργου των δασικών χαρτών. 
        Ο Αναπληρωτής Υπουργός κλείνει την επιστολή ζητώντας από τους Δημάρχους την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών τους καθώς η καταληκτική ημερομηνία της 15ης Μαΐου 2018 είναι καθορισμένη νομοθετικά και δεν τροποποιείται με Υπουργική Απόφαση, ενώ τους ενημερώνει ότι η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, η Ελληνικό Κτηματολόγιο και ο ίδιος προσωπικά είναι στη διάθεσή τους για να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο. 

ΔΗΜΟΙ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
40. ΑΓΡΙΝΙΟΥ 
41. ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
42. ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ 
43. ΘΕΡΜΟΥ
44. ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 
45. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
46. ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα στο: https://www.e-ea.gr/

Σχόλια