Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ΘέρμουΠραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 26-04-2018 η Συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμου,
στην αίθουσα του Δημαρχείου, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. Τα θέματα που κυριάρχησαν κατά την σημερινή συνεδρίαση ήταν η προστασία των πολιτών, η διατήρηση του φυσικού μας πλούτου, καθώς  και η ανάγκη συντονισμού πολιτών και αρχών.
Από τα σημαντικότερα θέματα που τέθηκαν στην συνάντηση ήταν η χαρτογράφηση κινδύνου δασικής πυρκαγιάς και ευπαθών περιοχών στο Δήμο Θέρμου με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ετών, ενώ έγινε εκτενής αναφορά στην πρόοδο των εργασιών που έχουν γίνει στον τομέα των δράσεων πρόληψης και πυροπροστασίας, με πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής και σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θέρμου και τις άλλες υπηρεσίες.
Επίσης τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη συνεργασίας για τον συντονισμό και την κινητοποίηση των εθελοντών, των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιτήρηση ευπαθών περιοχών, καθώς και η πραγματοποίηση μεικτών περιπολιών του Α.Τ Θέρμου, του Δασονομείου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Δήμαρχος Θέρμου Σπυρίδων Κωνσταντάρας και συμμετείχαν: ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αιτωλ/νιας Γιάννης Τέγας, ο Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού  Αιτωλ/νιας Χριστόφορος Μπόκας, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Θέρμου Β. Ραυτόπουλος, ο Διοικητής  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου Ευστράτιος Πετράκης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θέρμου Αλεξ. Θεοδωρόπουλος, ο εκπρόσωπος του Δασονομείου Θέρμου Λεωνίδας Γαλανογιώργος, οι αντιδήμαρχοι Ιωάννα Καλημέρη και Αθανάσιος Βαλλής, ο δημοτικός σύμβουλος Κων/νος Αναγνωστάκης, οι εκπρόσωποι των εθελοντών Θωμάς Σύρρος και Χριστόφορος Αθανασίου, καθώς και ο πολιτικός μηχανικός του Δήμου Θέρμου Απόστολος Τσινιάς.

Σχόλια