Η απάντηση του κ. Δημάρχου σχετικά με τις διακοπές ύδρευσης σε δημότες που χρωστούν τα τέλη (ηχητικό).


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 30 Μαρτίου 2018, ημέρα Παρασκευή, ο κ. Δήμαρχος ρωτήθηκε για το θέμα των διακοπών ύδρευσης σε δημότες πουχρωστάνε τα τέλη ύδρευσης και απάντησε σχετικά.
Εμείς καταθέτοντας την προσωπική μας γνώμη και εκφράζοντας μόνο τον εαυτό μας, θα πούμε:.....

·    Ο Δήμος ορθά πρέπει να μεριμνά ώστε όλοι οι δημότες να πληρώνουν τα τέλη ύδρευσης και αυτή η μέριμνα πρέπει να είναι διαρκής και συνεχής και όχι περιοδική και να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει και γενικά όποτε το θυμόμαστε. Δεν νοείται και είναι μέγιστη αδικία, κάποιοι να πληρώνουν και κάποιοι όχι, και μία από τις προβλεπόμενες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η διακοπή του νερού. Μέσα από αυτό το Blog, πολλάκις έχουμε αναφερθεί στην θετική ζημία του Δήμου Ξηρομέρου.
·  Οι ενέργειες του Δήμου πρέπει να ακολουθούν κατά γράμμα τον κανονισμό ύδρευσης, χωρίς εξαιρέσεις σε πρόσωπα, χωρίς εξαιρέσεις σε χωριά και με εφαρμογή της αρχής της δημοσιότητας (χωρίς αναφορά προσωπικών δεδομένων). Οι ενέργειες να είναι κλιμακούμενες και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των δημοτών και με σεβασμό και κατανόηση στους πραγματικά ευρισκόμενους σε οικονομική αδυναμία συνδημότες μας.
·    Για να έχεις την απαίτηση σαν Δήμος, οι δημότες σου να είναι συνεπείς και εντάξει στις υποχρεώσεις τους, πρέπει εσύ να το εμπνέεις αυτό με το παράδειγμα σου, με την συνετή οικονομική σου διαχείριση και εν γένει με την νοικοκυροσύνη σου, πράγμα που στον Δήμο Ξηρομέρου δυστυχώς δεν συμβαίνει, τουναντίον συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο και αποτελεί αρνητικό παράδειγμα.
·   Και τέλος κ. Δήμαρχε, ας δώσετε τον λόγο στον Αντιδήμαρχο της ύδρευσης να απαντήσει στο συγκεκριμένο θέμα, για λόγους αρχής μιας και εσείς είστε εμπλεκόμενος στην υπόθεση της υπεξαίρεσης των τελών ύδρευσης του τέως Δήμου Αλυζίας, αφού σας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στο στάδιο της προανάκρισης (δείτε εδώ) και μέχρι να αποδειχτεί η αθωότητα σας ή η ενοχή σας, αν τελικά η υπόθεση πάει στο Δικαστήριο, κατόπιν της κύριας ανάκρισης που τώρα τρέχει. Καλό είναι λοιπόν να μην κουνάτε το δάχτυλο σε ανθρώπους που έχουν γενικά οφειλές και από αυτή την υπόθεση ίσως, και το μέγα πάθος και την ένταση της φωνής σας να την χαμηλώσετε για το συγκεκριμένο θέμα, αφήστε να τα πει κανένας άλλος, όπως ο Αντιδήμαρχος της ύδρευσης, γιατί αυτό αποτελεί μέγιστη πρόκληση, προσβολή και συμπεριφορά εκτός των οριζομένων στους άγραφους νόμους που πάντα ισχύουν.
Ακούστε το ηχητικό της απάντησης του κ. Δημάρχου εδώ, για να ενημερωθείτε και να βγάλετε και μόνοι σας τα συμπεράσματα σας.

mytikaspress

Σχόλια