Αίτηση - υπόμνημα από το Σύλλογο Επαγγελματιών Μύτικα, για τον καθορισμό της χερσαίας ζώνης λιμένα Μύτικα

ΑΠΟ MYTIKAS PRESS 

        Αίτηση - υπόμνημα προς τους έχοντες την σχετική ευθύνη για τονκαθορισμό της χερσαίας ζώνης λιμένα Μύτικα, απέστειλε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μύτικα. Το υπόμνημα αφορά τις κινήσεις που έκανε ο Σύλλογος προκειμένου να ενημερωθούν όλοι για την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι του Μύτικα, αλλά και πόσο αναγκαίο είναι να γίνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η ανάθεση της μελέτης για τον καθορισμό της χερσαίας ζώνης του αλιευτικού καταφυγίου του Μύτικα.......Μύτικας, 27 - 03 - 2018
Αριθ. Πρωτ.: 07
Σύλλογος Επαγγελματιών Μύτικα 
Προς:
1. Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Δήμου Ξηρομέρου
2. Μέλη Λιμενικού Ταμείου
3. Δήμαρχο
4. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
5. Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου
6. Αντιδήμαρχο Δ.Ε Αλυζίας
7. Πρόεδρο Τ.Κ Μύτικα
8. Τεχνική Υπηρεσία

Αίτηση - Υπόμνημα

Αξιότιμοι κύριοι/ες,
        Με την παρούσα αίτηση – υπόμνημα θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τηνκατάσταση που επικρατεί στο Αλιευτικό Καταφύγιο του Μύτικα καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους και πολύ εντονότερα κατά τους θερινούς μήνες.
     Πρώτον και όσων αφορά το χερσαίο κομμάτι του αλιευτικού καταφυγίου, η παράνομη στάθμευση οχημάτων δυσχεραίνει την μεταφορά πολιτών και επισκεπτών, αλλά και εμπορευμάτων στα νησιά του Καλάμου και του Καστού, καθώς και την μετακίνηση των ίδιων μονίμων κατοίκων των νησιών αυτών.
      Δεύτερον και ακόμα σημαντικότερο όσων αφορά το θαλάσσιο κομμάτι του αλιευτικού καταφυγίου όπου και το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, λόγω της έλλειψης οριοθέτησης θέσεων ελλιμενισμού, με αποτέλεσμα να επικρατεί αναρχία και χάος μέσα στο θαλάσσιο χώρο, ώστε να μην υπάρχει καθόλου χώρος για τουριστικά σκάφη αλλά και σκάφη μόνιμων κατοίκων και θερινών επισκεπτών στην περιοχή. Αποκορύφωμα της αναρχίας που επικρατεί κατά τουςθερινούς μήνες είναι οι καθημερινοί διαπληκτισμοί αυτών που προσπαθούν να εξυπηρετηθούν μέσα στο αλιευτικό καταφύγιο.

            Ως Σύλλογος Επαγγελματιών Μύτικα έχουμε απευθυνθεί με σχετική επιστολή στις 01-07-2012 προς το Λιμεναρχείο Λευκάδας, ζητώντας να μεριμνήσουν ώστε να μπει μια κάποια τάξη στο αλιευτικό καταφύγιο. Ακολούθως στις 10-07-2012 το Λιμεναρχείο Λευκάδος απάντησε ότι επειδή δεν έχει γίνει ορισμός χερσαίας ζώνης στο λιμάνι είναι αναρμόδιο και δεν μπορεί να επέμβει. (Σχετ. 511.1/12/10-07-2012).
         Σε συνέχεια αποστείλαμε σχετική επιστολή στο Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας, όπου και λάβαμε την ιδία απάντηση σχετικά με την έλλειψη σχεδίου χερσαίας ζώνης Αλιευτικού καταφυγίου στο Μύτικα (Σχετ. 510/04-07-2012).

        Ακολούθως στις 10-10-2016 απευθυνόμενοι προς τον Δήμο Ξηρομέρου που εκπροσωπείται από τον κύριο Δήμαρχο Ερωτόκριτο Γαλούνη και στο νεοσύστατο Λιμενικό Ταμείου του Δήμου Ξηρομέρου του οποίου Πρόεδρος είναι ο κος Δήμαρχος, με επιστολή μας ζητήσαμε για μία ακόμη φορά τον καθορισμό της χερσαίας ζώνης του Αλιευτικού Καταφυγίου στο Μύτικα. 
        Καθώς ουδέποτε πήραμε απάντηση στην επιστολή μας αυτή, τον μήνα Φεβρουάριο του 2017 το Συμβούλιο του Συλλόγου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αλυζίας κο Γκόλια Παναγιώτη και την Πρόεδρο της Τ.Κ. Μύτικα κα Βέρρη Ιωάννα, επισκεφθήκαμε το Δήμαρχο, όπου και συζητήσαμε το θέμα μαζί του, αποσπώντας την υπόσχεση του ότι το συγκεκριμένο θέμα θαδρομολογηθεί στους επόμενους 2 με 3 μήνες, ώστε να δινόταν λύση στο πρόβλημα ενόψει της θερινής περιόδου 2017 που ακολουθούσε.
             Έχοντας φτάσει πλέον στα τέλη Μαρτίου 2018, με ψηφισμένο το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμού τόσο του Δήμου, αλλά και του Λιμενικού Ταμείου, ερχόμαστε να ζητήσουμε επιτέλους την ανάθεση της μελέτης που αναγράφεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου,ώστε να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα του λιμανιού, δίνοντας τη δυνατότητα στο Μύτικα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες αλλά και τουρίστες αλλά και στο Λιμενικό Ταμείου του Δήμου μία επιπλέον πηγή εσόδων.

http://mytikaspress.blogspot.gr

Σχόλια