Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία στη 19χρονη και τη μητέρα της

Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασαν η 19χρονη με την 52χρονη μητέρα της που κατηγορούνται για τη δολοφονία του βρέφους που βρέθηκε, προ μηνών, σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη,προκειμένου να απολογηθούν στον ανακριτή.

Στις δύο γυναίκες, που συνελήφθησαν χτες, Κυριακή, ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και οι ίδιες ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη. 
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η 19χρονη ισχυρίστηκε ότι κατάλαβε πολύ αργά την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη της και άρχισε να κρύβει από τη μητέρα της ότι είναι έγκυος.
Όμως, έγινε αντιληπτό στον τελευταίο μήνα της κύησης. Οι λεπτομέρειες για τη γέννηση του μωρού αλλά και το πώς το στραγγάλισε και αμέσως μετά η 52χρονη το πήρε και πέταξε στον σκουπιδοτενεκέ είναι ανατριχιαστικές.
Και οι δύο γυναίκες στις καταθέσεις τους, περιγράφουν με σοκαριστικό τρόπο το πώς η 19χρονη γεννούσε μέσα στο μπάνιο του σπιτιού και η 52χρονη ήταν απ’ έξω από την πόρτα, ενώ προκαλεί σοκ και η λεπτομέρεια ότι η 19χρονη ζήτησε από τη μητέρα της, μόλις γέννησε, χαρτιά για να βάλει στο στόμα του μωρού ώστε να σταματήσει να κλαίει.
Και οι δύο γυναίκες μένουν σε διαμέρισμα πολύ κοντά στο σημείο που βρέθηκε το βρέφος.  

Το χρονικό

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, όταν ένας ρακοσυλλέκτης, ψάχνοντας μέσα σε κάδο απορριμμάτων βρήκε το βρέφος, τυλιγμένο σε σεντόνι, στη συμβολή των οδών Πίνδου και ανατολικής Ρωμυλίας.
Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, το μωρό στραγγαλίστηκε με σχοινί όσο και με τον ομφάλιο λώρο, τα οποία ήταν τυλιγμένα στο λαιμό του.
Το βρέφος που φέρεται να δολοφονήθηκε μισή ώρα μετά την γέννησή του και να πετάχτηκε στα σκουπίδια, δεν ήταν ούτε πρόωρο, ούτε είχε κάποια άλλα προβλήματα.
Μάλιστα όπως είχαν πει οι ιατροδικαστές, το παιδί πετάχτηκε στον κάδο και πέρασαν 10 ώρες πριν το ανακαλύψει ένας ρακοσυλλέκτης, ο οποίος και ειδοποίησε τις Αρχές.

πηγη:http://www.cnn.gr/news/ellada/story/129924/petroypoli

Σχόλια