Φορολογικές δηλώσεις 2018: Πώς θα εξοφλήσετε το φόρο σε 12 δόσεις

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Πώς θα εξοφλήσετε το φόρο σε 12 δόσεις  Το δικαίωμα να εξοφλήσουν τους φόρους που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών τους δηλώσεων έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις θα έχουν και φέτος οι φορολογούμενοι.
Το δικαίωμα αυτό μπορεί να το ασκήσει κάθε φορολογούμενος που παρέλαβε ή θα παραλάβει χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος με την υπαγωγή της συνολικής οφειλής του εκκαθαριστικού στην «πάγια ρύθμιση» των 12 δόσεων. 
Το  Δημόσιο δίνει την δυνατότητα ρύθμισης, αλλά επιβάλλει τόκο 5%, ακόμα κι αν οι οφειλές δεν είναι ληξιπρόθεσμες. 
Αξίζει να σημειωθεί πώς για την ένταξη στη ρύθμιση δεν χρειάζεται πλέον να έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη καμία δόση της συγκεκριμένης οφειλής.
Η ένταξη στη ρύθμιση μπορεί επίσης να γίνει και αφού καταστεί ληξιπρόθεσμη η πρώτη ή και η δεύτερη δόση ή αφού καταστεί ληξιπρόθεσμο ολόκληρο το ποσό της οφειλής.
Σε κάθε περίπτωση, η «πάγια ρύθμιση» προβλέπει την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων και μη ληξιπρόθεσμων δόσεων οφειλών φόρου εισοδήματος, ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, τέλους επιτηδεύματος και φόρου πολυτελούς διαβίωσης έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις.


ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/story/889252/forologikes-diloseis-2018-pos-tha-exoflisete-to-foro-se-12-doseis#ixzz5H6C5MSNX

Σχόλια