Ετοιμάζονται συλλαλητήρια για τη Μακεδονία στις 6 Ιουνίου

Νέα συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα διοργανώνει η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», με φόντο τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος της πΓΔΜ.

Τα μέλη της Επιτροπής, που συστάθηκε από τα συντονιστικά όργανα των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη προχωρήσει σε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχουν ζητήσει από αυτούς «να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.
Εντός των επόμενων ημερών, η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, θα ανακοινώσει, σε συνεργασία με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, τη διοργάνωση συγκεντρώσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις επιλεγμένες πόλεις την 6η Ιουνίου στις 19:30. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ένας εκ των διοργανωτών«τα συλλαλητήρια δεν θα γίνουν μόνο σε Θεσσαλονίκη-Αθήνα, αλλά και σε άλλους μεγάλους δήμους. Στην Πέλλα ως σημείο αναφοράς, στην Έδεσσα, την Πτολεμαΐδα, την Καστοριά, τη Φλώρινα.
«Θα είναι πολύ εύκολο για κάθε πολίτη, σε κάθε πατριώτη να βγει στο δρόμο και να διαδηλώσει στην πόλη του, έτσι ώστε να προτάξει την αντίθεσή του κατά της παραχώρησης του ονόματος. Συντονιστές είμαστε εμείς, η Επιτροπή Αγώνα», σημείωσε ο Μιχάλης Πατσίκας.

«Μητροπολίτες, δήμαρχοι θα είναι ανάμεσα στους ομιλητές, θα μπουν μπροστά για να πάρουν το λόγο. Θέλουμε να ξεσηκώσουμε όλη τη Μακεδονία. Τα δύο ψηφίσματα που παραδώσαμε στον πρωθυπουργό έλεγαν κάτι συγκεκριμένο, ότι δεν δίνουμε το δικαίωμα στην κυβέρνηση να παραχωρηθεί το όνομα. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Καμία παραχώρηση στο όνομα Μακεδονία. Η αντιπολίτευση κρύβεται πίσω από κυβέρνηση», πρόσθεσε. 

ΠΗΓΗ: http://www.cnn.gr

Σχόλια