Νέα βομβιστική επίθεση στην Ινδονησία: Μεταξύ των δραστών και ένας 8χρονος

Μία οικογένεια με πέντε μέλη, μεταξύ των οποίων ένα παιδί 8 ετών, κρύβεται πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας που έγινε νωρίτερα, έξω από κτίριο της αστυνομίας στην πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας, τραυματίζοντας αστυνομικούς και πολίτες, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας.

Τα πέντε μέλη της οικογένειας αυτής, που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν και ανατινάχθηκαν στο σημείο ελέγχου που βρισκόταν έξω από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο έγινε η επίθεση, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αρχηγός της αστυνομίας, Τίτο Καρνάβιαν.
Το παιδί επέζησε και αναρρώνει, πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ οιάλλοι τέσσερις δράστες της επίθεσης είναι νεκροί.
Την, Κυριακή, μια άλλη οικογένεια ισλαμιστών μαχητών σκότωσε 13 ανθρώπους σε επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποίησε σε τρεις εκκλησίες και πάλι στη Σουραμπάγια, στην Ανατολική Ιάβα.

Ο υπουργός που είναι αρμόδιος για θέματα ασφαλείας στην Ινδονησία δήλωσε ότι η αστυνομία υποστηριζόμενη από τον στρατό θα ενισχύσει την ασφάλεια στη χώρα μετά τις αιματηρές αυτές επιθέσεις, που αποδίδονται σε ισλαμιστές.
«Ο πρόεδρος έδωσε εντολή στην αστυνομία, με την υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων, να ασκήσει όλες τις δυνάμεις της για να εγγυηθεί την ασφάλεια του έθνους», δήλωσε ο υπουργός Συντονισμού για Πολιτικές, Νομικές και Υποθέσεις Ασφαλείας Βιράντο σε δημοσιογράφους.


πηγη:http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/129911/nea-vomvistiki-epithesi-stin-indonisia-metaxy-ton-draston-kai-enas-8xronos

Σχόλια