Στη φυλακή και ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος εμπορίας αντικαρκινικών φαρμάκων

Από τους συνολικά 21 συλληφθέντες έχουν προφυλακιστεί οι έξι και δύο έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό

egefalos

Στη φυλακή οδηγήθηκε αμέσως μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές ο κατηγορούμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος εμπορίας αντικαρκινικών φαρμάκων. Πρόκειται για έναν Αιγύπτιο που αντιμετωπίζει σειρά κακουργηματικών κατηγοριών, όπως και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του. 

Οι απολογίες των 21 συνολικά συλληφθέντων ολοκληρώθηκαν αργά χθες τα ξημερώματα. Μέχρι στιγμής από το σύνολο των κατηγορούμενων έχουν προφυλακιστεί έξι συνολικά κατηγορούμενοι, ένας φαρμακοποιός, δυο νοσηλεύτριες του Λαϊκου Νοσοκομείου, ένας πρώην νοσηλευτής του ίδιου νοσοκομείου, ο εγκέφαλος του κυκλώματος και ο φερόμενος ως συνεργός του. 

Επίσης, δυο κατηγορούμενοι - ένας ιδιοκτήτης φαρμακαποθήκης και ένας γιατρός - έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, καθώς ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνισαν ως προς το θέμα της προφυλάκισης τους ή μη. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας ζήτησε την προφυλάκισή τους και ο ανακριτής ζήτησε την επιβολή περιοριστικών όρων. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι καυτηγορούμενοι υποστήριξαν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, προσκομίζοντας σχετικά έγγραφα. 

Αντίθετα, ο δεύτερος εμπλεκόμενος γιατρός στην υπόθεση μετά την απολογία του αφέθηκε ελέυθερος χωρίς όρους. 

Τέλος, οι αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη ενός ακόμη κατηγορουμένου, ενός αλλοδαπού αλλοδαπού για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα. Η σύλληψή του έγινε κοντά στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και σύμφωνα με πληροφορίες είναι σύζυγος κατηγορουμένης.πηγη:https://www.protothema.gr/greece/article/785855/sti-fulaki-kai-o-egefalos-tou-kuklomatos-eborias-adikarkinikon-farmakon/

Σχόλια