Ναύπακτος: Οδόστρωμα – παγίδα για δίκυκλα προς το Ξηροπήγαδο Ναυπάκτου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ναύπακτος: Οδόστρωμα – παγίδα για δίκυκλα προς το Ξηροπήγαδο Ναυπάκτου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)
Κρυφές παγίδες ιδιαίτερα για δίκυκλα (ποδήλατα-μηχανάκια) κρύβει το οδόστρωμα επί της Ε.Ο. Ναυπάκτου-Αμφίσσης  στην περιοχή του Λυγιάς μέχρι το Κ.Υ. Ναυπάκτου. Ιδιαίτερα σ’αυτό το τμήμα του δρόμου, εντοπίζονται σοβαρές φθορές (αποκόλληση) της ασφάλτου από το έργα αποκατάστασης για την τοποθέτηση οπτικής ίνας.

Όπως διαπιστώνετε και στις φωτογραφίες χωρούν με άνεση τόσο μία ζάντα ποδηλάτου ή μια ζάντα δίκυκλου απειλώντας ευθέως την ασφάλεια της κυκλοφορίας των αναβατών και των οδηγών.
Κάποιες πιέσεις από την δημοτική αρχή και ιδιαίτερα από τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος Α. Κοτσάναπρος τον εργολάβους του εργου για ευρυτερη σε πλάτος αποκατάσταση και  τοποθέτησή νέου ασφαλτοτάπητα δεν ευοδώθηκαν -προφανώς για οικονομικούς λόγους- με αποτέλεσμα να κρύβουν τους προαναφερόμενους κινδύνους. Να σημειωθεί,ότι συμβατικά ο εργολάβος θα έπρεπε να αποκαταστήσει την τομή που διάνοιξε, αλλά προφανώς με καλύτερης ποιότητας υλικού προκειμένου να αντέξει τις απαιτήσεις της κυκλοφορίας και των καιρικών συνθηκών.
nafpaktianews.gr
odostroma-pagida1
odostroma-pagida2

Σχόλια