Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών καταγγέλλουν καθηγήτρια για καψώνια

«Αυταρχικές πρακτικές και καψόνια» καταγγέλλουν  οι φοιτητές στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, σε βάρος ακαδημαϊκού.
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν  πάνω από 150 φοιτητές στον Πρόεδρο του Τμήματος και το tempo24.gr , η εν λόγω καθηγήτρια έχει « αντιδημοκρατική, αυταρχική και απόλυτη συμπεριφορά, αναφορικά με τον τρόπο και τις μεθόδους διδασκαλίας».


Αρχικά, η Πανεπιστημιακός, εγκαλείται από τους φοιτητές, πως ακύρωσε χωρίς να δώσει εξηγήσεις, εργασία που τους είχε ανατεθεί πριν δυο μήνες και η πλειοψηφία των φοιτητών είχε ετοιμάσει.
Της πρωτοφανούς ακαδημαΐκής διαδικασίας, όπως υποστηρίζουν οι φοιτητές, ακολούθησαν «απειλές» για απουσίες.
Δεύτερον, η καθηγήτρια φέρεται να τους ενημέρωσε δια μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, πως δεν μπορούν να έχουν παραπάνω από μια απουσία στο μάθημα της, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούν να δώσουν και εξετάσεις και η εργασία θα μετρήσει κατά 50%, όσον αφορά την βαθμολογία στο μάθημα της.
Τρίτον, η πανεπιστημιακός επέδειξε αδικαιολόγητη συμπεριφορά, καθώς την ώρα που βρισκόταν στο αμφιθέατρο φέρεται να αποχώρησε, χωρίς να δώσει εξηγήσεις λέγοντας στους φοιτητές πως «παίρνουν όλοι απουσία».
 Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αγανάκτηση κάποιων φοιτητών, οι οποίοι της επιτέθηκαν φραστικά, μη αντέχοντας όπως υποστηρίζουν τον εμπαιγμό της εν λόγω Καθηγήτριας
Τα καψόνια δεν τελείωσαν εκεί, όταν οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με νέα δεδομένα, καθώς μέσω ενός ακόμα email, η Πανεπιστημιακός φέρεται να τους ενημέρωνε πως η εργασία ακυρώνεται και η εξέταση τους θα βασιστεί αποκλειστικά και μόνο από το γραπτό τους. Αιτιολογικό της απόφασης, ήταν η συμπεριφορά που επέδειξαν σε βάρος της.
Αυτό κι άλλα συμβάντα, είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 150 φοιτητές, επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης και Επιχείρησης, στον οποίο γνωστοποίησαν την κατάσταση.
Όπως πληροφορείται το tempo24.gr, στο πλαίσιο προφορικής έρευνας, η εν λόγω καθηγήτρια φέρεται να αντέκρουσε τις καταγγελίες, με τον ισχυρισμό πως έγινε αποδέκτης λεκτικής βίας.
Ο  Πρόεδρος του Τμήματος με την σειρά του ζήτησε και από τις δυο πλευρές η προσκόμιση  στοιχείων.  Στην περίπτωση που προκύψουν βάσιμα στοιχεία τότε, θα διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Πάντως, την ώρα που το θέμα φαίνεται πως παίρνει διαστάσεις, χθες Πέμπτη η Καθηγήτρια επέδειξε, όπως υποστηρίζεται για ακόμα μια φορά προκλητική συμπεριφορά. Ενημέρωσε τους φοιτητές να προσέλθουν για την πραγματοποίηση διπλού μαθήματος και όταν συγκεντρώθηκαν όλοι στο αμφιθέατρο, φέρετε να το ανέβαλε επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.
 http://www.agriniopress.gr

Σχόλια