Πατσουράκος: Δεν λήγουν οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ στο τέλος Ιουνίου

Πατσουράκος: Δεν λήγουν οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ στο τέλος Ιουνίου Αναληθείς έως ύποπτες για εκφοβισμό των γιατρών, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), Φώτης Πατσουράκος, «ορισμένες ανακοινώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, κατά τις οποίες οι συμβάσεις των γιατρών θα λήξουν στο τέλος του Ιουνίου».
Όπως επισημαίνει ο κ. Πατσουράκος, βάσει του νόμου 4410/16 άρθρο 52 οι συμβάσεις των γιατρών (οικογενειακών και μη) παρατείνονται μετά την 1η/07/2016 και έως ότου υπογραφούν οι νέες.
«Από τη στιγμή που δεν έχουν ευοδωθεί οι προσδοκίες του υπουργείου Υγείας για στελέχωση των ΤΟΜΥ (37% μόνο έχει κάνει αίτηση) και η προκήρυξη για οικογενειακούς ιατρούς είναι άγονη, δεδομένου ότι μόλις 650 ιατροί έχουν κάνει αίτηση για 2.800 θέσεις, είναι κατανοητό πού στοχεύουν αυτές οι δημοσιεύσεις. Οι συμβάσεις των λοιπών ιατρικών ειδικοτήτων (πλην οικογενειακών) έπονται αυτών και φυσικά αν δεν αλλάξει κάτι και δεν γίνουν σοβαρές διαπραγματεύσεις, διαφανείς και όχι προσχηματικές, στις οποίες η ΠΟΣΚΕ έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει αν δεν τηρηθούν σωστοί κανόνες και πρακτικά καταγραφής των συνομιλιών, θα έχουν την ίδια τύχη και οι ιατροί θα τις απορρίψουν. Η ΠΟΣΚΕ είναι υπέρ του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης, αλλά με σεβασμό αμφοτέρων των μελών, με διαφάνεια και όχι με παρελκυστικές και προσχηματικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις» δήλωσε πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ.


πηγη: http://www.newsbomb.gr/ygeia/p-e-d-y/story/888714/patsoyrakos-den-ligoyn-oi-symvaseis-ton-giatron-me-ton-eopyy-sto-telos-ioynioy#ixzz5GuXWt5BP

Σχόλια