Καρδίτσα: Σάλος μετά το θάνατο μοναχής σε φρικτό τροχαίο – Γιατί κλείνει το μοναστήρι που ασκήτευε

Καρδίτσα: Σάλος μετά το θάνατο μοναχής σε φρικτό τροχαίο – Γιατί κλείνει το μοναστήρι που ασκήτευεΑίσθηση στο Πανελλήνιο προκαλεί η απόφαση του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων, κ. Τιμόθεου, όχι μόνο να βάλει «λουκέτο» στο μοναστήρι όπου ζούσε μοναχή, η οποία τον περασμένο Μάρτιο σκοτώθηκε σε τρομακτικό τροχαίο στο Κιλκίς, αλλά και να απαγορεύσει τον ενταφιασμό της στο κοινόβιο.
Ειδικότερα, μετά την απαγόρευση της ταφής της μοναχής Δήμητρας, που έχασε τη ζωή της την 26η Μαρτίου 2018 στο πολύνεκρο τροχαίο στο Πολύκαστρο, στην Ιερά Μονή όπου εγκαταβίωνε, όπως ορίζουν ρητά οι ιεροί κανόνες της Εκκλησίας, προχώρησε σε άλλη μία ενέργεια χωρίς μέχρι σήμερα επαρκή αιτιολογία, όπως λένε εκκλησιαστικοί κύκλοι.
Συγκεκριμένα, αποφάσισε τη διάλυση της Γυναικείας Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινης Εκκλησίας», που βρίσκεται στην Καρδίτσα, μια Μονής με έντονη πνευματική και κοινωνική δράση, στην οποία είναι εγγεγραμμένες 15 μοναχές. Πρόκειται δηλαδή για μία δυναμική αδελφότητα με πλούσιο έργο και διακριτή θετική παρουσία στα εκκλησιαστικά δρώμενα της Μητρόπολης.
Να σημειωθεί ότι η άτυχη μοναχή Δήμητρα ήταν μέλος της ως άνω Ιεράς Μονής και επί σειρά ετών θήτευσε στο Ηγουμενοσυμβούλιο αυτής. Εκκλησιαστικοί κύκλοι θέτουν το ερώτημα πόσο τυχαία μπορεί να είναι η ξαφνική και χωρίς προφανή αιτία διάλυση μιας πλήρως στελεχωμένης και με μεγάλη ιστορία Ιεράς Μονής, με την αρνητική δημοσιότητα που προκλήθηκε προς το πρόσωπο του μητροπολίτη Τιμοθέου, αναφορικά με την συμπεριφορά του προς τη νεκρή μοναχή Δήμητρα, που αποτελούσε εν ζωή εξέχον μέλος της αδελφότητας της «Κόκκινης Εκκλησιάς»;
Πηγή: thesstoday.gr


Σχόλια