Κινητοποίηση αγροτών στη ΔΕΗ για τα χρέη των ΤΟΕΒ στο Μεσολόγγι


Έξω από την ΔΕΗ στο Μεσολόγγι συγκεντρώθηκαν οι αγρότες του Νεοχωρίου της Κατοχής, του Μεσολογγίου, του Λεσινίου και της γύρω περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα από τα αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ λόγω χρεών.
Η ΔΕΗ απειλεί με διακοπές ηλεκτροδότησης, σε μια εποχή που η καλλιέργεια βρίσκεται στο ζενίθ, που θα σημάνει την καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων. Οι οφειλές των οργανισμών είναι μεγάλες, επειδή δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τις εισφορές των αγροτών. Μπροστά όμως στην περίπτωση της διακοπής της άρδευσης, κινητοποιήθηκαν, ζητώντας πίστωση χρόνου από την ΔΕΗ και ρύθμιση, στην οποία να μπορούν να ανταποκριθούν.

Οι ΤΟΕΒ ζητούν πάγωμα των παλιών χρεών, δηλαδή να μην προστίθενται τόκοι και διακανονισμό για τουλάχιστον 120 δόσεις χωρίς προκαταβολή. Τα αιτήματα αυτά τα κατέθεσαν στον προϊστάμενο του ΔΕΔΔΗΕ, Νίκο Γαλάνη, ο οποίος το μόνο που μπόρεσε να υποσχεθεί είναι ότι θα μεταφέρει το αίτημα στα κεντρικά της ΔΕΗ, καθώς αν πάρει εντολή διακοπής ηλεκτροδότησης δεν μπορεί να μην την εκτελέσει.
Τα αιτήματα των αγροτών στήριξαν με την παρουσία τους και οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Κότσαλος και Γιώργος Παπαδόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αποστόλης Ευθυμίου. Φυσικά παρόντες ήταν και οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ, αλλά και εκπρόσωποι του ΓΟΕΒ Αχελώου. Έντονη ήταν και η παρουσία της αστυνομίας, χωρίς βέβαια να χρειαστεί η παρέμβασή της.
aixmi-news.gr

Σχόλια