Χρηματιστήριο Αθηνών: Με άνοδο το άνοιγμα μετά το ιταλικό «σφυροκόπημα»

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με άνοδο το άνοιγμα μετά το ιταλικό Â«ÏƒÏ†Ï…ÏÎ¿ÎºÏŒÏ€Î·Î¼Î±Â»Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 5,25%

Δυνατά αντιδρά η αγορά μετά το χθεσινό «σφυροκόπημα» των μετοχών λόγω της Ιταλίας.
Πάνω από τις 750 μονάδες ανακάμπτει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Με τη βοήθεια σχεδόν όλων των τίτλων του, προσπαθεί να ανακτήσει μέρος του χαμένου εδάφους μετά από τέσσερις ημέρες σοβαρών απωλειών.
Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 2,31% στις 752,59 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 297,25 εκατ. ευρώ. Κέρδη 2,41% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.998,59 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 5,25% στις 835,37 μονάδες.
Το Χρηματιστήριο Αθηνών κινείται με το βλέμμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία βρίσκονται σε θετικά εδάφη, καθώς οι επενδυτές εντοπίζουν επενδυτικές ευκαιρίες μετά το sell off των προηγούμενων ημερών.  
Η «έκρηξη» του τζίρου συνδέεται κυρίως με την ολοκλήρωση της πώλησης του 5% του ΟΤΕ από το ΤΑΙΠΕΔ στην Deutsche Telekom.
Πάντως, η ιταλική πολιτική σκηνή θα συνεχίσει να μονοπωλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον τις επόμενες ημέρες καθώς η χώρα οδεύει προς νέες εκλογές σε κλίμα πόλωσης και διχασμού.


ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/story/888915/xrimatistirio-athinon-me-anodo-to-anoigma-meta-to-italiko-sfyrokopima#ixzz5GyqeaXMz

Σχόλια