«Εσείς είσαστε που με τρακάρατε;» – Μετά το Αγρίνιο, η νέα μορφή απάτης εμφανίστηκε και στην Πάτρα!

Μια νέου τύπου απάτη έχει κάνει το τελευταίο διάστημα την εμφάνισή της στην Πάτρα. Και αυτή η απάτη γίνεται με το τηλέφωνο –όπως τα περίφημα τροχαία ατυχήματα με τραυματισμό συγγενικού προσώπου του υποψηφίου θύματος- με τη διαφορά ότι ο δράστης ή οι δράστες αυτή τη φορά καλούν το υποψήφιο θύμα, προφασιζόμενοι υλικές ζημιές σε… βάρος τους.
Σύμφωνα με όσα μας κατήγγειλε ο Α.Μ., ιδιοκτήτης καταστήματος στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, τον κάλεσαν στο τηλέφωνο του καταστήματός του και ένα, πιθανότατα, ηλικιωμένο άτομο του είπε πως τον είχε τρακάρει (ο Α.Μ.) όταν απουσίαζε από το Ι.Χ. του και βρήκε ένα χαρτί στο παρμπρίζ με τα στοιχεία του αυτοκινήτου «δράστη».
Υποθέτοντας (είπε αυτός που πήρε τηλέφωνο) ότι το χαρτί το είχε αφήσει ο ίδιος ο Α.Μ., βρήκε το τηλέφωνό του για να «κλείσουν» το θέμα μεταξύ τους.Ο Α.Μ. αντέδρασε, ζητώντας να μάθει ποιος είναι αυτός που παίρνει τηλέφωνο, πως βρήκε τον αριθμό του, από πού καλεί αλλά και πότε έγινε το υποτιθέμενο τροχαίο.
Αμέσως ο –κατά πάσα πιθανότητα- απατεώνας, άλλαξε τόνο και πολύ πιο επιθετικά τον ρώτησε αν αμφισβητεί ότι είναι ο δράστης του τροχαίου προκάλεσε υλικές ζημιές στο δικό του όχημα.
Ο Α.Μ. συνέχισε να ρωτά και τότε ο ηλικιωμένος του είπε πως αν το αμφισβητεί θα καλέσει την ασφαλιστική του εταιρία και θα κληθεί να πληρώσει πολύ περισσότερα.
Ωστόσο το υποψήφιο θύμα δεν «τσίμπησε» ούτε και αυτή τη φορά και ζήτησε και πάλι πληροφορίες με αποτέλεσμα το άλλο άτομο να κλείσει τελικά το τηλέφωνο.
Ο Α.Μ. θα απευθυνθεί στις αρχές όπως μας είπε. Έμεινε δε με την εντύπωση ότι το άτομο που τον κάλεσε στο τηλέφωνο διάβαζε πιθανότητα κάποιες προτάσεις και δεν του μιλούσε αυθόρμητα.
Από την εφημερίδα «Αλλαγή» – Του Γιώργου Καρβουνιάρη

Σχόλια