Ανεπανάληπτες στιγμές απόλαυσης, στην 2ήμερη εκδρομή των Κωνωπινιωτών !



   Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του διοργάνωσε ψυχαγωγική - προσκυνηματική εκδρομή το Σαββατοκύριακο 2/3 Ιουνίου Μετέωρα - Καλαμπάκα - Περτούλη - Ελάτή - Πύλη και Λίμνη Πλαστήρα.



  Τα μέλη και οι φίλοι του, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου, θα θυμούνται ότι έζησαν υπέροχες στιγμές, παρέα με φίλους, έχοντας ωραίες εικόνες από τα μέρη που επισκέφθηκαν, τοποθετώντας αυτές στο άλμπουμ των όμορφων αναμνήσεων !


  Θα πρέπει να επισημανθεί ότι, το Σάββατο 2 Ιουνίου είχε προγραμματισθεί και πραγματοποιήθηκε αντάμωμα στο Περτούλι, των συγχωριανών που συμμετείχαν στην εκδρομή από την γενέτειρά μας, με τους χωριανούς και φίλους μας, που ήλθαν από την Αθήνα και γευματίσαμε όλοι μαζί, στην επώνυμη  “Tαβέρνα του Παναγιώτη”, όπου απολαύσαμε φιλόξενο σέρβις και υπέροχες γεύσεις φαγητών.


   Είναι άξιο μνείας να αναφερθεί η περιήγηση στις Μονές των Μετεώρων, όπου ο ανυπέρβλητος εκστασιασμός, που προκαλεί το φυσικό φαινόμενο των Μετεώρων σε συνδυασμό με την δύναμη της ανθρώπινης ψυχής, εξαϋλώνει τις εγκόσμιες περιπλανήσεις μας.



  Εντυπωσιακή, επίσης ήταν, η περιήγηση περιμετρικά της πανέμορφης λίμνης Πλαστήρα, όπου η οργιώδης βλάστηση από πλατάνια, καστανιές, κερασιές, ελάτης κάνουν την διαδρομή απολαυστική και ευχάριστη.



  Στα ενδιαφέροντα επίσης ήταν, και η επίσκεψη μας, στο μεγαλύτερο εργαστήριο αγιογραφήσεων εικόνων της Καλαμπάκας, όπου, μας έγινε μία εμπεριστατωμένη ενημέρωση από έμπειρη αγιογράφο, για την διαδικασία απαρχής μέχρι και τέλους της εικονογράφησης των εικόνων.


   Ως επίλογος αυτού του αφιερώματος, για την εκδρομή που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου ήταν, η καθολική ευχαρίστηση των εκδρομέων, που πέρασαν ένα διήμερο “ξεφορτώνοντας” για λίγο τις έννοιες και τα προβλήματα της καθημερινότητας & “φορτώνοντας” όμορφες στιγμές, ως αντίβαρο ισορροπίας, τονώνοντας έτσι, την ψυχική και πνευματική μας διάθεση.  
https://konopinanews.blogspot.com/2018/06/2.html



































Σχόλια