Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρωταθλητές… στο αντικανονικό προσπέρασμα οι οδηγοί της Αιτωλοακαρνανίας!


Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.
Την προηγούμενη εβδομάδα (από 18 έως 24 Ιουνίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στην παράβαση για αντικανονικό προσπέρασμα.
Στο πλαίσιο αυτό, από 711 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 3.189 οχήματα και βεβαιώθηκαν 800 παραβάσεις για αντικανονικό προσπέρασμα.
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο των Σερρών (66), του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) (57), της Ακαρνανίας (43), της Θεσσαλονίκης (42), της Αττικής (36), της Αιτωλίας (36), των Χανίων (31), της Πιερίας (31), της Κοζάνης (31) και του Ηρακλείου (28).
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Σχόλια